Még sosem esett ki a Bundesligából a Werder, s a Leverkusen elleni zakót követően minden megváltozott Brémában. Fel is teszi a kérdést a csapat honlapja: Zöld-fehérként feladni? A teljesen szétesett csapat benyomását mutató Schalke ellen pontszerzési lehetősége van véleményem szerint Marco Rose legénységének.

„Csapatszellem”! Ezzel kel és ezzel fekszik a kieső helyen álló tradicionális német élklub minden alkalmazottja. Még a szájmaszjaikra is rávarták: TEAMGEIST. Érdemes rámenni kicsit a matekra. Jelenleg 22 pontos a Werder s a 19. pozícióban van, de a Frankfurt elleni elmaradt meccsüket jövő szerdán pótolják. A Düsseldorf pontszerzési esélyei a hétvégén minimálisak, mert az újabb salátástálat félig kezében tartó Bayern vendégei lesznek. Nos, a Fortuna 27 pontos és a rájátszást érő 18. helyet birtokolja. Két győzelemmel már meg is lehet a bravúr, az a bravúr, amit két héttel ezelőtt még senki sem tudott elképzelni. A ’Gladbach elleni hétközi 0:0 alkalmával a brémaiak közelebb álltak a győzelemhez, ami nagy szó, hiszen ők a Bl-csoportkért küzdenek. Most a Schalke mumusaként nagy reményekkel utazik Gelsenkirchenbe a már leírt csapat. Érdekes adalék, hogy a legutóbbi három Schalke-Bréma meccset idegenben mind megnyerték a zöldek, sőt ez az arány 5-ből 4 vendégsiker, ha kicsit messzebb nézünk a múltba. A durva az, hogy a jelenlegi helyzetében mindenbe belekapaszkodnak Eggesteinék és ennyi lehet, hogy elég is lesz a Schalke ellen. Plusz adalék, hogy a Leverkusen elleni nagy vereség után, két kapott gól nélkül meccse is volt Pavlenkának ami azért ebben a bajnokságban nagy szó.

Nagyon rossz formát mutatnak a kékek. A tanárember Wagner tudását most meghaladja a Bundesliga. Láthatóan alul motivált a társaság, aminek a fő oka a csapat helyzete: se fölfelé nem tudnak lépni, és a kiesés is messze van (37 pont 9. hely). Egy két döbbenetes mutató: kilenc kapott egy szerzett gól. Az az egy gól is pontrúgásból esett, még legutóbb Düsseldorfban, ahol nem mellesleg két pontrúgás utáni szituból benyelt gól miatt kaptak ki. Sokan azt mondják, hogy fizikailag sincs meg a társaság, de szerintem a területek lefedésében is felületesek. Amit laikusként látok az az, hogy a védekezés közben nagyon messze vannak ellenfeleiktől Caligiuriék, és nagyon rossz a helyzetkihasználásuk. Nem tudom elképzelni, hogy honnan érkezne olyan impulzus, ami kirántja a Schalkét ebből a helyzetből szombat koradélutánig.

Kicsit olyan érzésem van, mintha senki sem akarná, hogy kiessen múltja miatt a Werder. A csapategység, és a védekezés összeállt az utóbbi meccseiken, s a szerencse, s egy jó kapusteljesítmény is mellettük van. Megérzésem azt súgja, hogy nem fog kikapni a vendéggárda.

FC Schalke 04 - Werder Bremen: Dupla esély - Dupla esély tipp