Célegyenesbe érkezett a dánok élvonalbeli focibajnoksága, vagyis máshogyan fogalmazva, ott is elkezdődött a rájátszás. Egyelőre éllovas a 68 pontos FC Midtjylland és tekintve a jelentősnek nevezhető 11 pontos előnyét, biztosra mondató, hogy egy ideig még tutira 1. helyezett lesz. Viszont az is biztosra mondható, hogy 57 pontos FC Köbenhavn egyáltalán nem fog belenyugodni ebbe a helyzetbe és a dán főváros focicsapata abszolút mindent meg fog tenni azért, hogy behozza a lemaradását és a bajnokság végén újabb bajnoki címet ünnepelhessen. Szóval nagyon ajánlatos lesz a hazai meccseit a herningi MCH Arenában játszó FC Midtjylland csapatának már az elejétől komolyan vennie a rájátszást és végig fegyelmezettnek lennie. Már, persze, abban az esetben, ha bajnok óhajt lenni. Mert ha az a cél, hogy az 1. helyről és 11 pontos előnyről bukják el a dán élvonalbeli focibajnokságot, akkor lelkük rajta a játékosoknak, lehet mindenki nagyképűen beképzelt.

Én egyelőre még annál a feltételezésnél "maradok", hogy bajnok akar lenni az FC Midtjylland, azaz harmadik bajnok aranyérmét is meg akarja nyerni az FC Midtjylland, s ezért a hazai győzelemre tippelek. Szerintem tudatában vannak annak az FC Midtjyllandnál is, hogy nincsen semmilyen egyéb másik út, innen már kizárólag csakis előre lehet menekülni, s ennek megfelelően "kezelik" majd a játékosok ezt az FC Midtjylland - Bröndby IF találkozót.

Lesznek hiányzók is: a sérült belga Dion Cools és a szintén sérült Gustav Isaksen, illetve az eltiltott izlandi Hjortur Hermannsson, a szintén eltiltott német Anthony Jung és a sérült Kevin Mensah. Rajtuk kívül bizonytalan még Oliver Olsen és Kristian Dirk Riis, valamint a norvég Tobias Borchgrevink Borkeeiet szerepeltetése is.

Szerintem az jó hír a hazaiak számára, hogy játszhat a gólkirályjelölt csatáruk, Ronnie Schwartz Nielsen. A vendégeknél Kamil Wilczek csatártól kellett volna leginkább tartani, ám már ez is csak múlt idő, ugyanis a lengyel focista Törökországba igazolt a Göztepe Izmir csapatához.

Tipp: győz az FC Midtjylland.

FC Midtjylland - Brøndby IF: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp