A Sheffield United már elkezdte az évadot, hiszen a Villa Parkban ért el 0-0-s döntetlent ért el a csapat. Azonban azt is lehet mondani, hogy pechesen voltak, mivel a VAR elvett tőlük egy gólt, így végül gól nélkül zártak, mivel Oliver Norwood lövése nem ment át a gólvonalon. Ha győzött volna a csapat, felléphettek volna az 5. helyre, amely bizony már nemzetközi szereplést is jelentene. Aki figyelte a meccset, azt mondta, hogy Chris Wilder mester együttese ott folytatta, ahol a szünet előtt félbehagyta: jó és szervezett játékkal léptek pályára.

A Newcastle United csapatánál új tulajdonos vette át a stafétát, akiről azt hitték, hogy megváltja a világot, hiszen töménytelenül tolja a pénzt a csapatba. Eddig ez nem látszott. Steve Bruce mesterrel ugyan stabilizálódott a játékuk, valamennyire a tabellán is feljöttek, de még mindig nem lehet a tabella első feléhez sorolni őket. Jelenleg a 13. helyen állnak, és a kieséstől még nem menekültek meg teljesen. Most a csapat tele van sérült játékossal, tehát kicsit tartalékosabbak. Múlt héten a Hull City-vel játszottak barátságos felkészülési mérkőzést, és 2-0-ra nyertek.

Több elemzést is elolvastam a meccsre. Az egyik egy alacsony gólszámú vendég győzelmet jósolt (0-1). A skypsport 2-1-es hazai győzelmet. A goal.com szerint a Sheffieldnek van a ligában a második legjobb idegenbeli védelme, ezért a kevés gólokat preferálja (under 2). A BBC 1-1-es döntetlent vár. A Telegraph egy komoly preview-ban vélekedik a kevés gólról, mert szerintük mindkét csapat komoly védelmet épített fel, és döntetlen mellett teszik e a voksukat (1-1), de odateszik még mellé Allan Saint-Maximin gólját is, akit jó játékosnak tartanak.

Engem végül a Telegraph elemzése győzött meg a legjobban, én sem látok különbséget most a két csapat között. Szerintem az egy ponttal mindketten elégedett lehetnek. Valljuk be, inkább néznénk a Manchester United-ot a nemzetközi kupában, mint mondjuk a Sheffieldet. Szép álmok ezek, de inkább maradjunk a realitás talaján. Szervezett csapat mindkettő, de szerintem itt pontosztozkodás lesz.

Newcastle United - Sheffield United: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp