Alig van hazai győzelem eddig az Eliteserienben, így próbálok lecsapni egy újabb idegenbeli magas szorzóra. Ezúttal a Valerengát támogatnám az Odd együttesével szemben.

Az Odd elég nehéz időszakon ment keresztül ebben az évben. A vezetőedzőjük hosszú idő után távozott éppen a következő ellenfélként szolgáló Valerengához. Dag Eilev Fagermo nem kevesebb ideig, mint 13 évig volt az skieni csapat vezetőedzője és kijelenthetjük, hogy az összes játékost alaposan ismeri. Ráadásul rabolt is korábbi csapatától, így elhozta a középpálya közepére Jensent, aki ismeri azt a játékrendszert, amit elvár tőle a szakvezető. Az első forduló után az is eldőlt, hogy elvesztik a tavalyi gólkirályukat, Torgeir Borvent, aki aláírt a Rosenborghoz, viszont majd csak augusztus elsején fog csatlakozni. További negatívum hazai oldalon, hogy eddig két vereséggel állnak a tabellán, míg a Valerenga veretlenül négy ponttal az élmezőnyben.

Nem kis hőstettet hajtott végre a Valerenga a hétvégén, miután emberhátrányban egyenlített a Stabaek ellen. Shala - jogtalanul - színészkedés miatt kapta a második sárgáját, így ő hiányozni fog erről az összecsapásról, ha addig nem vonják vissza az eltiltást. Elég egyértelmű eset volt, így van rá esély, bár minimális. Shala fontos láncszeme a csapatnak, azonban a rotálás így is kellene, illetve láthattuk, nélküle is sikerült az egyenlítés vasárnap. Az első fordulóban egyébként idegenben már brillírozott az oslói csapat, miután Sarpsborgból vitte el a három egységet. Egy döntetlenre legalább most is jók lehetnek, így az X2 egy jó elgondolásnak tűnik, pláne látva a hazai csapatok vergődését.

Odds Ballklubb - Vålerenga: Dupla esély - Dupla esély tipp