Egész éjszaka azon gondolkodtam, hogy a Ferencváros miért is adná le a Vidi elleni meccset? Miért is ne venné komolyan a mérkőzést? Rebrov mentalításába, munkához való hozzáállásába nem fér bele semmilyen lazítás. Ha megnézzük Carrillo csapatát, látható, hogy mind játékban, mind eredményességben kínlódik. Szerintem nem fog kikapni a bajnok Székesfehérváron.

Ritkán szenved vereséget az FTC. Legutóbb Mezőkövesden kapituláltak a zöld-fehérek egy emlékezetes 3:0 alkalmával. Pontosan tizenegy találkozót hozott le vereség nélkül a ferencvárosi csapat úgy, hogy közben nyolcat megnyert és megkaparintotta a bajnoki címet. Augusztusban indul az új szezon, de addig még van két meccs, s mindenkinek bizonyítania kell a keretből. Igen ez az ukrán „átka” – bizonyítani kell minden edzésen, minden meccsen! Az új szezonban is az európai csoportkör a cél, és szerintem minden Fradinál lévő játékos jól jár, ha sikerül megismételni a 2019/20-as szezon eredményeit. Szerintem most a játékosok elsősorban saját magukért küzdenek, és bizonyítani is fognak.

Számomra továbbra is széteső csapat benyomását kelti a Vidi. A mezőkövesdi vereség, az elbukott kupa, és a szenvedős játék nem ígért túl sok jót. Persze megy a médiafelhajtás Juhász és Vinicius visszavonulásáról, de ők nem fogják legyőzni a bajnokot. Látványos támadófociban hisz Carrillo, de amíg kimaradnak a helyzetek, elönzőzik a játékosok a lehetőségeket, és kulcspasszok helyett cselezgetnek, addig nem lesz eredmény sem. Pláne egy szervezett FTC középpálya ellen nem! Úgy vélem, hogy sokkal kevesebb gólhelyzet adódik majd a hazaiak előtt, mint azt általában megszokták, s talán jók lesznek egy pontra!

Csak a focit nézem! Nem tartom képesnek a Vidit a győzelemre. Rebrov nem enged, nem lazít az elvárásain, teljesen mindegy ki kezd majd. Mivel adott öt csere, bármikor belenyúlhat a meccsbe a vendégcsapat, s hátrány esetén a legjobbjaival a fordításra is képesnek tartom a Fradit!

MOL Fehérvár - Ferencváros: Dupla esély - Dupla esély tipp