Pár héttel ezelőtt még temettem a varasdi csapatot. Akkor úgy tűnt, hogy a Zapresic és a Varazdin lesz a horvát bajnokság utolsó két helyezettje. Azóta viszont sokat változott a világ, s most úgy vélem, hogy a hazaiak egyértelmű esélyesei az összecsapásnak – ami a saját fogadási stílusom szerint egy DNB tippben ölt testet.

Itt ez a 1.HNL ahol nagyjából egyértelműek mindig az erőviszonyok. Kis bajnokság, tíz csapattal, melyből a Dinamo Zagreb mindig kiemelkedik. Mögöttük a Hajduk, a Rijeka és újabban a magyar pénzen feltupírozott eszéki csapat viaskodik a dobogóért, de idén a Lokomotív Zagreb is beszállt a buliba. A többiek többnyire vergődnek, miközben a horvát fiatalok a „menők” ellen is folyamatosan játszanak így fejlődnek! Az újra indulás után 17 ponttal bírt a Varasd és a Zapresic is. Samir Toplak együttese bírt sokkal nehezebb sorsolással: Dinamo, Rijeka, Hajduk és a közvetlen rivális Istra. A horvát elitklubtól még simán kikapott a varasdi kiscsapat. Tudni kell, hogy a liga európai rangja miatt már a második pozíció is Bl-selejtezőbe kvalifikál, amiért nagy a versenyfutás. Így aztán roppant meglepő volt a Rijeka elleni gól nélküli döntetlen, de a bombameglepetést a spliti 3:2-es idegenbeli győzelem szolgáltatta (11-es szorzón!). Legutóbb 3:0-ra sikerült legyőzniük az Istra csapatát, és a félidei 0:0 számomra azt mutatja, hogy fizikálisan és fejben is jól bírja a sűrű terhelést a Varasdin.

Az aktuális ellenfél a sereghajtó. Együtt volt slamasztikában a két csapat június elején. Míg a hazaiak nagy skalpokat és hét pontot szeretek, addig a Zapresic négyszer kikapott. Szóval a mindössze három győzelemmel szerénykedő vendégek gőzerővel robognak a másodosztály felé. Ez az a pont amikor nem bocsátkoznék már mélyebb okfejtésekbe, ennyi bőven elég számomra a tipphez!

A hazaiak sikereinek akkor nyer értelmet, ha most a liga leggyengébb csapata elleni is behúzza a kötelezőt. A jelenlegi nyolcadik pozíció az osztályozó nélküli bennmaradást jelenti, s a két pontos előny az Istrával szemben (ma a Lokomotív Zagreb csapatával játszik) tovább növelhető.

Varaždin - Inter Zaprešić: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp