A bentmaradás a tét Brémában!

A Werder sorsa már-már megpecsételődni látszott, ám az Union Berlin segítségével sikerült kiesésről osztályozóra javítani a bizonyítványt az utolsó fordulóban. Mivel nem a saját kezükben volt a sorsuk, kevés lett volna a Köln elleni 6-1-es győzelem, kellett a Düsseldorf pontvesztése is... Ez annyira sikerült, hogy a tét nélkül futballozó Union egyenesen kiütötte (3-0) a görcsösen játszó Fortunát... Így a Düsseldorf helyett a Werder játszhat osztályozó meccseket az élvonalba igyekvő Heidenheim ellen.

A Werder egyébként éppen pocsék hazai teljesítményének köszönheti, hogy ilyen necces lett a szezon vége... ugyanis mindössze 9 pontot gyűjtöttek otthon. Ennél csak a Paderborn 8 pontos hazai mérlege gyengébb... (Eközben egyébként idegenben meg teljesen jó szezont mentek, 22 megszerzett idegenbeli pontjuk a hatodik legjobb volt a ligában).

Mondjuk ha a Német Kupa meccseket megnézzük, ott 3/3 meccset megnyert a Bréma... köztük a Heidenheim elleni 4-1-es meccs, vagy épp a Dortmund elleni 3-2-es siker!

Ha a másik oldalt nézzük, ott pedig magasan a hazai teljesítmény jobb (a második legjobbak voltak otthon a Bundesliga2-ben), idegenben a mezőny végéhez tartoznak.

Azt ugye tudjuk, hogy egy (vagy akár két..) meccsen bármi lehet, így van ez most is, de ez a Werder a gyenge szezon ellenére jóval komolyabb játékerőt képvisel mai ellenfelénél, amit meg is mutatnak... Az őszi 4-1 sem volt véletlen, ha nem lesz túl görcsös a Werder, akár egy hasonlóan könnyed hazai siker is születhet. Tippem a hazai siker, szerintem előnnyel utaznak majd Heidenheimbe a visszavágóra!

Werder Bremen - 1. FC Heidenheim: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp