Hosszú évek után búcsúzott el tavaly az első osztály küzdelmeitől a Lillestrom. A bukik és a szakírók is a másodosztály egyértelmű favoritjának gondolják és a játékosállományt elnézve teszik ezt teljesen jogosan.

Az egy osztállyal való lejjebb zuhanás nem hozott sok változást a keretben. Egyetlen komoly távozójuk az a Daniel Pedersen lett, aki Bergenbe tette át székhelyét, míg a 41 éves Frode Kippe visszavonult. Ennek következtében kijelenthetjük, hogy ez a csapat egy első osztályú kerettel vette fel a küzdelmeket az OBOS-Ligaenben. Nagyobb változás az esetükben, hogy edzőt cseréltek és a Sarpsborgtól elcsábított Geir Bakke ült le a padra, akinek a neve garancia a sikerre. Az első fordulóban sok helyzetet alakítottak ki a Grorud otthonában, azonban ezek közül csak egyet váltottak gólra, így a három ponton kívül sok okuk nincs az örömre. Ettől függetlenül itt egy sima győzelmet prognosztizálok számukra, miután a csapat rendre jól szerepel hazai környezetben!

A HamKamban több ismerős névvel is találkozhatunk, akiknek az utóbbi években a pályafutása félresiklott és itt próbálják magukat összeszedni. Közülük a legismertebb az a Marcus Pedersen, aki a top norvég gólvágónak számított az emlékezetes norvég - magyar pótselejtező idején, még a Stromsgodset csatáraként. Azóta viszont onnan magatartási problémák miatt el lett küldve, míg most korábbi ifi csapatánál szerepelhet. Az első fordulóban a Kongsvinger fordított ellenük idegenben és a védelem igencsak ingatagnak tűnt nekem. Hiába van elől több korábbi Eliteserien játékos is (Pedersen, Svendsen), ha hátul hiányzik a stabilitás. Ennek a meccsnek egyértelmű hazai sikernek kell lennie, amivel az LSK folytathatja a megkezdett menetelést. Mint említettem, nekik simán kell ezt a bajnokságot nyerni!

Lillestrøm - HamKam: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp