Mint láthatjátok nálam tényleg EZ a hétvége meccse. Tény, magas szorzóban van az érték és korántsem biztos, hogy bejönnek, viszont ezeket be kell próbálni (akár kisebb téttel), mert nagyon-nagyon reális, hogy ezek a találatok lejönnek. Vannak még érvek emellett? Igen!

Az első hat fordulóban ötször nyert a Molde, viszont mindössze egyszer nem kapott gólt ezeken a meccseken (Rosenborg ellen 1-0), míg az FK Haugesund ugyanennyiszer nem talált be (Odd 0-0). Ezen a meccsen kialakulhat egy adok-kapok, amely során a támadókon igen nagy nyomás lehet. Azt gondolom, hogy helyzetek lesznek mindkét oldalon, a kérdés az, hogy ezek közül mennyit lesznek képesek belőni. Kimagasló kapus teljesítmény eddig egyik oldalon sem volt eddig, míg a védelmek előtt sem kell hanyatt esnünk. A meccs várható képe alapján az első 60-70 percben erős Molde nyomás lesz (ez alatt kell gólokat lőniük), míg a meccs vége a hazai gárdáé lehet. Ennek az az oka, hogy a vendégek a meccs elejétől kezdve óriási nyomást helyeznek az ellenfélre, viszont erőnlétileg ezt nem bírják fenntartani 90 percig. Nem véletlenül egyenlített a KBK a 95. percben, míg a Mjondalen szintén megtehette volna ezt a 85. percben az előző fordulóban.

A tipp hibái mindenképpen a hazai oldalon lehetnek. A Molde nem fog változtatni az eddigi sikeres recepten. De mit fog erre lépni Grindhaug mester a hazai kispadon? A Bodo elleni 6-1 azért okozhatott neki kellemetlen éjszakákat és nyilván ott egy rossz utat választott. Azonban ezzel a kerettel mit lehet tenni egy hasonlóan erős csapat ellen? Az ötvédős felállás nagyon szokatlan lenne, pláne, hogy hazai pályán nem szokás egy Haugesundnek megriadnia az ellenféltől, mivel a szurkolók nem ezt várják el. Így azt gondolom, hogy sokban nem fog eltérni a felállás, viszont személycserék mindenképpen lesznek. Az, hogy ez mennyire lesz kifizetődő, szombaton kiderül!

Haugesund - Molde: Molde nyer, és mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp