Jöhet a kristiansundi revans!

Tavaly egyetlen veresége volt a hazai csapatnak, méghozzá a Stabaek (0-1) ellen. Egy végtelenül egyoldalú meccset játszottak akkor, ahol az idegek döntöttek. Kastrati a hazai oldalon kihagyta a maga büntetőjét, míg - a már fradista - Franck Boli belőtte a végén. Ezen kívül helyzete sem akadt nagyon a vendégeknek, mégis elegendő volt ez a három ponthoz.

Az idei évben eddig repül a KBK. Nincsen még veresége, pedig a hat forduló során négyszer is utazni kényszerült, míg az egyetlen csapat volt, amely pontot csent a Moldétól. Attól a Moldétól, amelynek nem adott túl sok lehetőséget és egy rövid perióduson kívül teljesen ellehetetlenítette támadásiakat. Végül szerencsés lett a pontszerzésük (jogos büntető a 95. percben), de ugyanennyire mák volt a Molde vezetése is (szögletből öngól). Egy szó mint száz: ennek a találkozónak hazai környezetben egyértelmű esélyese a KBK.

Jonsson vezetése alatt tavaly sokat javult a Stabaek, viszont idén nagyon kiegyensúlyozatlanok. A múlt héten a Rosenborgtól meglepően sima vereséget (0-3) szenvedtek hazai pályán, illetve a támadósor még nem nagyon állt össze náluk. Innen távozott a télen Brynhildsen, aki úgy néz ki nagy lyukat hagyott maga után. Mindenképpen azon csapatok közé sorolnám őket, akiknek a hosszú kihagyás nem tett jót, így most sem látom annak esélyét, hogy innen 3 pontot vigyenek el. Ettől függetlenül biztosítom magam DNB-vel, mivel egy esetleges szerencsés X benne lehet. Ezt pokoli nehéz lesz elérni a vendégeknek, viszont tavaly kihúzták a 90 perc rohamot és idén is már több clean sheetet is le tudtak hozni. Több sérült nehezíti a vendégek feladatát, miután a standard középső védőjük, Yaw Amankwah játéka kérdéses, míg Bohinen és Kassi sérült. Ráadásul mindannyian kulcsjátékosok. Ezzel szemben a másik oldalon csak a kapus Sean McDermott hiányzik a stabil kezdőből, azonban őt Mbaye eddig is jól pótolta.

Kristiansund BK - Stabæk: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp