Mindenféle vita nélkül győzte le a Molde szombaton a Haugesundöt és a győzelmi sorozatát folytathatja szerdán. Ellenfele az a Viking lesz, amelyik a tavaly év diadalmenete után, eddig kicsit árnyéka önmagának.

A 0-3 Haugesundben magáért beszél, vita nem férhetett hozzá, hogy jelenleg melyik a jobb csapat. Nekem jól jött volna egy hazai gól, viszont be kell vallani, hogy ezen a napon ez nem volt bent az FKH-ban és erről elsősorban a Molde megszervezett védelme tehetett. Ettől függetlenül továbbra is gólképesek hátul, mivel több sérült is nehezíti a dolgukat. A baloldalról Haugen nincs, míg középről Gregersen esett ki hosszabb időre. Haugent pótolja a felépülő Kitolano, amellyel nincs is baj, viszont Gregersen helyére nincs egyenlőre középső védő. Ezért vették meg ide az átigazolási időszak utolsó napján Sheriff Sinyant a Lillestrombol, viszont őt eddig nem vetették be. Helyette a középpályáról vezényelték hátra Ellingsent, aki eddig megoldja a rábízott feladatok. De továbbra is a támadókon van a hangsúly, ahol a kulcsjátékosokat a második játékrészben folyamatosan vette le Moe, így elég frissek lesznek a Viking ellen is.

Kezdjük is azzal, hogy a Vikingnek egy nappal kevesebb pihenő ideje lesz, miután vasárnap van bajnokijuk. Ez jelentős probléma lehet náluk, mivel a pad nem hosszú és pontszerző kényszerben vannak. Vasárnap az Odd ellen játszanak otthon, míg jövő héten rogalandi rangadót játszanak Haugesundben. Két olyan meccs, ahol jóval nagyobb esélyük van a pontszerzésre, mint szerdán. Ennek következtében benne van a pakliban, hogy esetleg a Molde ellen pihenőt kap pár játékos, és a két hétvégi meccset nyomják meg. A hátsó mezőny (3-16. hely) elég egyben van, tehát óriási probléma nincs a stavangeriek háza táján, viszont ennél jobb rajtot vártunk tőlük. Úgy néz ki a két nagy téli távozó (Thorstvedt és Tripic) hiányát még nem tudták feledtetni és ez meglátszódhat szerdán is. Nézve a többi oddsot, ez a jelenlegi 1,45 még tovább eshet szerdáig, így érdemes minél gyorsabbnak lennünk.

Molde - Viking: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp