Kezdenek az erőviszonyok a korábban vártakhoz egyre inkább alkalmazkodni. Az élmezőnyben a Molde helye nem meglepő, míg a Bodo szárnyalásának mértéke egyszerűen fenomenális. Hozzájuk közeledhet az elmúlt fordulók játéka alapján a Rosenborg.

Jól kezdte a Start a bajnokságot, azonban az utóbbi fordulókban már jöttek a sorozatos vereségek. Hiányzik a rutin mind a pályán, mind a pályán kívül és ez meglátszik a kulcspillanatokban. A hétvégi vereségükkel elérték, hogy a három újonc álljon az utolsó három helyen a bajnokságban. Pozitív hír volt számukra, hogy a playoff hőse, Martin Ramsland visszatérhetett az előző meccsen már pár percre. Ettől függetlenül elől akadnak gondok, mivel a nyáron vett Lie Skalevik és a két éve rekordösszegárt igazolt Akinyemi is sérült. Emellett a védelem továbbra is laza, miután idén még nem volt olyan meccs, amit kapott gól nélkül húztak volna ki.

Utóbbi mondat azért is lehet fontos, mivel a Rosenborgnál elől akadnak problémák, viszont a védelem továbbra is az Eliteserien egyik legjobbja. Négy fordulóval ezelőtt váltottak edzőt és azóta 10 pontot szereztek, míg a gólarányuk 9-2. Olyan játékot mutatnak, amely pariban lenne a vezető duóval is, azonban előtte összeszedtek egy 10 pontos hátrányt, amely nehezen lesz ledoldozható két csapattal szemben. A következő lépcső számukra mindenképpen egy Start elleni kötelező győzelem lenne, amire minden esély is meg van. Ne feledjük el, hogy az átigazolási időszak utolsó napján csatlakozott hozzájuk a tavalyi gólkirály, Torgeir Borven, míg a Herthától érkező Skjelbred is heteken belül bevethető állapotba kerül. André Hansen (kapus) az előző fordulóban megsérült, azonban remek back-upja van Faye Lund személyében, míg Samuel hosszabb időszakra dőlt ki. Viszont a keret van annyira bőséges, hogy így is tudjon Henriksen mester rotálni - a Starttal ellentétben. Egy olyan oddson fogadható most még a Rosenborg, ami már csökkent a kezdeti állapotokhoz képest és azt gondolom, hogy a meccs kezdetéig ez tovább fog folytatódni.

Start - Rosenborg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp