A múlt héten megégettem magam a Sogndal meccsével, azonban levontam a tanulságot abból a találkozóból és most újra őket próbálom be - immáron másik irányból.

Először is nézzük meg, hogy az oddsok hogyan alakultak erre a találkozóra. A kiírást megnézve overt szerettem volna pakolni, azonban a BTTS szorzója egyelőre magasabban áll, mint ahogyan annak kellene állnia. A legtöbb esetben ez alacsonyabb, mint a 2,5 gól over, azonban most nem ez a helyzet. Majdnem eléri a 3.0 over szorzóját, így ha gólokra akarunk menni, akkor inkább választanám a mindkét csapat gólt szerez opciót. Pláne úgy, hogy az elmúlt három fordulóban a csapatok összes meccsén jött a BTTS.

A Sogndal egy végtelenül egyoldalú meccset nem tudott megnyerni az előző körben az újonc Grorud ellen (1-3), miután az első két körben gólfesztivált rendezett (4-1; 6-1). A helyzeteik újból megvoltak, azonban az ellenfél kontrái jóval hatékonyabbak voltak, mint a fekete-fehérek konstans mezőnyfölénye. Ettől függetlenül a támadójátékuk továbbra is az egyik legjobb a ligában, viszont jobban kell sáfárkodniuk a helyzetekkel. Nem gondolnám, hogy a Sandnes ellenük beáll bekkelni, így egy igencsak élvezetes meccset várok a két csapat küzdelmétől.

A Sogndalhoz hasonlóan a Sandnes sem kezdte rosszul a szezont. Egy gólokban gazdag mérkőzésen verték a frissen alapított Oygardent (4-3), majd X a Jerv (2-2) és a bajnokesélyes Lillestrom (1-1) ellen. Ez az öt pont így rendben van, joggal pályázhatnak rájátszás valamelyik pozíciójára. A Sogndal 4-3-3-jához hasonlóan ők is kedvelik a támadó felfogást, ami általában egy támadószellemű 3-5-2-ben teljesül be. Ezt a felállást a vezetőedzőjük, Steffen Landro, a már megszűnt (helyettük van az Oygarden) Nest Sotránál fejlesztette tökélyre és úgy tűnik eddig, hogy a Sandnesnél is effektíven működhet. Éppen ezért nem mennék el az alacsony hazai győzelmi odds felé, hanem maradok a góloknál és legfőképpen a mindkét csapat gólt lő - IGEN opciónál!

Sogndal - Sandnes Ulf: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp