A Genoának a Lecce elleni játékát néztem, és egy rakás semmit láttam. A Lecce bedarálta őket, iszonyatosan nagy mákkal húzták be a három pontot. Végig ott lógott a meccsben a Lecce győzelme. Szerintem a csapat széthullott. A Torino szétütötte őket (0-3), a Napoli is (1-2), egyedül a Spalt tudták legyőzni, de őket bárki megveri, szerintem a Kozármisleny is legyőzné őket. Az Udinese elleni 2-2 kicsit kilóg a sorból, de ott iszonyatos nagy mákkal hozták döntetlenre a meccset, a meccs utolsó momentuma volt a kamu büntetőjük. Nálam simán kiesőjelöltek, hiába mennek 4 ponttal a Lecce előtt.

És most úgy megkaphatják, hogy arról kódul. A Sampdoria nyugodt focit játszik, Caludio Ranieri mester a tipikus stílusát honosította meg. Az sem érdekli őket, ha az ellenfél már két góllal vezet ellenük, szépen tolják tovább a jellegtelen, ámde fölöttébb eredményes focijukat. Ezt csinálták a Parma ellen is legutóbb. A Cagliarihoz hasonló játékerőt képvisel a Genoa is, és láttuk, hogy hogyan végezték ki őket.

Ez a meccs más lesz, mint a többi. Ez kérem genovai rangadó, a Derby della Lanterna, ami élethalál harc. Most ráadásul a Sampdoria a győzelmével kiesőközelségbe taszíthatja a gyűlölt Griffeket. Nem lesznek szurkolók, de érzelmek bizony lesznek. Ez Olaszország, olasz edzőkkel, fanatizált játékosokkal. Jó sok sárgalap várható, kiállítással, de a végén Doria győzelemmel. Annyira jobb állapotban vannak mentálisan a 'Sampos játékosok, hogy szerintem hendivel is behúzzák a mérkőzést. Minden nekik áll, és egy keményet lökhetnek a Griffeken. Meglesz a hazai győzelem, simán, akár hendivel is.

Sampdoria - Genoa: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp