Szombat esti nyugati parti derbi Bergenből, ahol a Brann vendége lesz a Kristiansund együttese. A bukik egyértelműen a hazaiak felé mentek el, azonban a vendégek okozhatnak kellemetlenséget a kikötővárosban.

Csodáltam az év elején, hogy a heti kétmeccses ritmusban a Brann hogyan bírja rotálás nélkül. Fizikailag tűnt lehetetlen kihívásnak a többi csapathoz képest, hogy itt alig-alig változtat Nilsen mester. A két mozdíthatatlan pont a támadósor (Taylor - Bamba - Koomson) és a védelem volt. Itt kizárólag sérülés miatt volt változtatás és az elmúlt fordulók alapján kezd elfogyni a szufla a csapatból. Az utolsó 5 fordulóban a Sarpsborg ellen arattak egy szűk győzelmet, illetve a gyengécske Sandefjordot nyomták le simán otthon. Az előző körben is laza győzelmet kellett volna aratniuk a Start ellen, viszont ez nem igazán jött össze (1-1). A védelem széléről Teniste továbbra is combsérüléssel küzd, azonban a játékára minimális esély mutatkozik. A véleményem szerint, viszont ez egy igen rossz match-up a bergenieknek, mivel a KBK gyors támadói komoly problémát okozhatnak a öregedő hátsó alakzatuknak, míg elől egyre inkább fogy a szufla.

Öt meccs óta nyeretlen a KBK, viszont a helyzetüket árnyalja az ellenfelek minősége. Ezekben a fordulókban találkoztak mindegyik jelenlegi dobogóssal (2 szerzett pont), míg a Stabaek ellen megint egy hihetetlenül egyoldalú meccset sikerült elbukniuk a hajrában. Továbbra is tartom, hogy nagy potenciál van a csapatban és a góllövő listát vezető Amahl Pellegrinónak ez egy jó alkalom lesz a góljai számának növeléséhez. Kedvenc játékostársai egészségesek, miután csak kiegészítő emberek vannak a sérültek listáján a Kristiansundnél.

Egy kifejezetten érdekes meccsre van kilátás Bergenből, ahol én mindenféleképpen a vendégeket támogatnám. A Brannt továbbra is túltolják a bukik, míg a KBK-t a gyengébb financiális helyzete miatt rendre jó szorzón lehet megrakni. Szerintem jó esély mutatkozik itt a vendégek pontszerzésére!

Brann - Kristiansund BK: Dupla esély - Dupla esély tipp