Megkockáztatok román bajnokihoz írni előzetest. Hátha tényleg úgy van, ahogyan mondják, azaz az illetékes elvtársak bármi áron a focipályákon akarják befejezni a focibajnokságokat. Ezúttal a másodosztály egyik mérkőzésére esett a választásom.

Ezen a hétvégén a másodosztály felsőházi rájátszásának utolsó előtti fordulóját rendezik és az éllovas aradi UTA otthoni vereségével teljesen bonyolulttá vált minden. Vasárnap ugyanis az történt, hogy Bálint László edző listavezető és az élvonalba való feljutásra fő esélyes aradi alakulata hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a bukaresti Rapid együttesétől és ezzel jóformán "borult" minden a román másodosztály felsőházában. Az aradi UTA ugyan maradt listavezető 29 ponttal, ám például az immár 24 pontos bukaresti Rapid előre jött a felsőházi rájátszás utolsó helyéről az élvonalbeli osztályozót jelentő 3. helyre. És mivel a Turris-Oltul Turnu Magurele csapatának csak 1 ponttal van több összegyűjtve, s a következő - utolsó - fordulóban éppen Rapid Bukarest - Turris-Oltul Turnu Magurele mérkőzést fognak rendezni, akkor, ha marad továbbra is 25 pontos a Turris-Oltul Turnu Magurele, ki-ki küzdelem lesz az élvonalba jutásért az a találkozó.

Tehát, elvileg, a Turris-Oltul Turnu Magurele együttesének elemi érdeke fűződne ahhoz, hogy lehetőleg ezen a Turris-Oltul Turnu Magurele - CS Mioveni meccsen nyerjen otthon és 25 pontról 28 pontra kerüljön a záróforduló előtt. Hiszen a mostani győzelem esetén biztossá válna az élvonalbeli tagsága a következő bajnokságban. Ám amennyiben nem nyeri meg ezt a CS Mioveni elleni otthoni mérkőzést, akkor akár még végzetes hibát is elkövethet, ugyanis a CS Mioveni 24 ponttal a 4. helyen van és az utolsó fordulóban hazai környezetben fog játszani. Ha pedig ebben a két fordulóban számára kedvezően alakulnak a dolgok, akkor a végén akár még az élvonalba is feljuthat a CS Mioveni.

Az előbbiek mellett még azért is választottam ezt a találkozót, mert mindkét csapat számára hatalmas a tét. A hazaiak győzelme a tippem, hiszen úgy tűnik nekem, hogy egy picit a hazaiak jobban és egyenletesebben teljesítenek. Az viszont biztos, hogy óriási csata és szoros meccs várható. Amolyan 1-0.

Tipp: győz a Turris-Oltul Turnu Magurele.

Turris-Oltul Turnul Magurele - Mioveni: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp