A felkészülési találkozók alatt fantasztikusan játszott a párizsi együttes, 20 gólt szereztek három mérkőzés alatt. Az ellenfelek között ott volt a skót Celtic, a belga Beveren, valamint a szintén francia Le Havre együttese is. Azt gondoltuk volna, hogy ezek után a kupadöntőt is parádés játékkal, sok gólt szerezve fogják behúzni, ehhez képest... több, mint egy félidőt emberelőnyben játssza mindössze egy gólos győzelem a Saint Etienne ellen.

Augusztus 12-ig még pihenhet a párizsi csapat, akkor lesz majd jelenése a BL-ben, a szédületes szezont futó Atalanta csapata lesz az ellenfél.

A lyoni klub öt felkészülési találkozót játszott idén, négy győzelem mellett egy vereség, a skót Rangers verte meg őket 2-0-ra. Győzelem a Gent, Nice, Celtic és a Royal Antwerp ellen.

Azért látható, hogy mindkét csapat jó formában van, a bajnok valamivel jobb önbizalomnal rendelkezhet. A kupadöntő egyik legfontosabb mozzanata, ha nem a legfontosabb, az volt, amikor Mbappé rúgást kapott és ezzel hosszú időre kidőlt. Elméletileg az idei szezont biztosan kihagyja. Hiányzója csak a PSG csapatának van, Kehrer és a már említett Mbappé.

Idén eddig háronszor találkoztak, mindhárom mérkőzést a párizsi együttes nyerte, bajnokin 1-0, 4-2, míg a kupában Lyonban 1-5.

Mindkét csapatban vannak igen jó, gólra éhes játékosok, Neymar, Cavani vagy épp Icardi, de Depay például 13 mérkőzésén 9 gólt szerzett, csak ne lett volna annyit sérült...

Úgy gondolom, hogy a PSG csapatának jót tesz majd, hogy nem egy St. Etienne szintű csapat lesz az ellenfél, a Lyon ellen mindig fel tudnak pörögni és gólzáporos mérkőzéseket tudnak játszani. Ma is valami hasonlóra gondolok, nem elképzelhetetlen számomra a négy, öt gól sem.

Paris SG - Lyon: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp