Feltámadt a 2015-ös temetés után a pécsi foci, öt éve sorolták vissza őket a megye 1-be, s most debütálnak újoncként a második vonalban. A Dorog tipikus középcsapat évek óta ebben az osztályban. A két piros-fekete együttes vélhetően nagyszámú közönség előtt nyitja meg a szezont – előzetesen 3500 szurkoló beengedéséről döntöttek. Jó magam pénteken elővételben négy jegy vásárlásával szavaztam bizalmat a mérkőzésnek, a legutolsó sorszám a 746-os + a bérletesek, tehát úgy gondolom, hogy 1500-2000-en kinn lesznek a mérkőzésen.

Sokan nagy reménnyel, többen sötét lóként tekintenek a PMFC-re. Próbálok tiszta vizet önteni a pohárba. Kulcsár Árpád a gárda technikai vezetője adott interjút s ez nagyjából fel is vázolta a koncepciót. Vas László vezetőedző valóban fiatal, saját nevelésű játékosokra épülő csapatban gondolkodott az nb3-ban, ahol 4-5 gólokat hintett a Pamacs rendszeresen meccsenként. Azonban az nb2-re erősít folyamat a Munkás, a fő irányvonal, hogy a csapathoz-városhoz kötődő játékosokat szerződtessenek. Kivétel a paksi Bartha, aki szerintem nagy erőssége lesz az együttesnek. Apropó Paks. Az utolsó felkészülési meccsen 4:1-es vereséget szenvedett a PMFC, 4:0 után sikerült csak a végjátékban szépíteni, korábban az MK-ban szorosabb meccseket sikerült vívni a zöld fehérekkel. Úgy gondolom, hogy a csapat gerince adott, s a középmezőny elejére motivált edzőjével odaérhet év végén a Pamacs, aki a nyitányon pontot fog szerezni a szurkolók támogatása mellett.

Végig futva a dorogi kereten megállapítható, hogy jó nevű korábbi nb1-es játékosokkal van tele. Többeknek nem alakult olyan jól a pályafutása ahogy szerette volna, sőt igazán vannak olyanok is, akikre nagy tehetségként tekintettek a magyar futballban. Kitl Miklós még mindig csak 23 éves, anno egész fiatalon talán 17 évesen debütált Kecskeméten az élvonalban, s a Fradinak is rúgott gólt, aztán Diósgyőrben nem tudott tovább fejlődni. Forró Gyula szélsőhátvédként szintén a Kecsóban lett ismert focista, rá az Újpest csapott le, neve még a válogatottnál is szóba került. Sitku Illés és Délczeg Gergely nevét senkinek sem kell bemutatni, előbbi már 42 éves! Hiába a nevek, mégis csak egy másodosztályú kiscsapat a Dorog, aki mindig valahol a 10. hely környékén zár.

Vasárnap este, egy hangulatos, villanyfényes meccsen, nagyon motivált, akaratos hazai csapatra számítok. A közönség támogatását élvező PMFC meg fogja lepni a rutinosnak számító nb2-es középcsapatot, s ennyi elég lehet akár a hazai győzelemhez is.

Pécsi MFC - Dorogi FC: Dupla esély - Dupla esély tipp