A rendhagyó módon 1 meccses párharcon eldőlő Európa Liga nyolcaddöntős meccsről hoznék egy számomra remeknek kinéző tippet. A végül a Juvetól mindössze 1 ponttal lemaradó Inter csapata játszik a szezon végét rendkívül elbaltázó Getafe együttesével.

Kék-fekete oldalon pozitív jelek láthatóak. Második helyen végeztek az olasz bajnokságban, az utolsó három meccsen egy parádés 3/3-as sorozattal, ahol gólt sem kaptak, olyan ellenfelektől, mint a szuper szezont hozó Atalanta, vagy a Napoli. Az európai kupában még talpon lévő csapatok neveit és a formákat figyelembe véve reális eséllyel pályáznak a milánóiak akár a végső győzelemre is. A fogadóirodák a második legesélyesebb csapatnak tartják őket. Számomra érdekes módon a Getafe-t a hatodik legerősebb csapatnak tartják, a formájukat tekintve azért a Roma-Shakhtar-Wolfsburg-Basaksehir négyesből bárki megnehezítené szerintem a dolgukat..

Nem tudom mi volt a spanyoloknál a háttérben, volt-e valamilyen indok, hogy ne harcoljanak a jövőre is európai indulást biztosító helyekért, de pocsék "véghajrát" mutattak a szezon utolsó bajnoki meccsein. Nem kaptak nagy veréseket, viszont az utolsó 6 meccsükön 5 alkalommal nem tudtak gólt szerezni, ami azért egy Inter ellen elég vészjósló. Az EL előző körében meglepetésre az Ajaxot ejtették ki egy otthoni győzelem után Hollandiában elszenvedett sovány vereség ellenére.

Az Internél az elmúlt meccsek alapján a támadó gépezet egyben van, D'Ambrosio és Young remek játékával kiegészülve a bivalyerős csatársor rendre gólokat szerez. Az Ajax elleni továbbjutás szerintem egy kiugró eredmény volt a spanyoloktól, itt viszont 1 meccsen kell eldönteni a párharcot, amit ha igazán akarnak a kék-feketék, akkor le kell hozniuk, és gólokkal kell nyerniük a meccset.

Inter - Getafe: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp