Először még azon gondolkoztam ezen Rosenborg - Sarpsborg norvég élvonalbeli mérkőzés kapcsán, hogy gólokra fogok tippelni, ám miután egyik csapat sem győzött meg arról, hogy előnyben részesíti a gólokban gazdag találkozókat, elvetettem ezt a tervet. Ezt a gólos dolgot felváltotta a hazai győzelemre való tippelési hajlandóság, de itt is eszembe jutott, hogy a házigazda trondheimi alakulat hajlamos a könnyelműsködésre és eléggé gyakran szokja azt csinálni, hogy a bajnokság elején felelőtlenül elherdálja a pontokat, utána pedig - észbe kapván - kapkodni kezd és a bajnokságok hátralevő részében vagy sikerül ledolgoznia a hátrányát és újra bajnok lesz, vagy pedig nem sikerül ledolgoznia a hátrányát és újra elbukja a bajnoki címet. Hogy ne menjek nagyon vissza a múltban: akárcsak tavaly. Végül úgy döntöttem, hogy marad tippnek a döntetlennél visszajáró tétes - DNB-s - hazai győzelem. Elvileg simán nyernie kellene otthon a BK Rosenborg Trondheimnek, de hát azért néha jobb félni, mint megijedni.

Említettem, hogy az egymás ellen játszó csapatok közül egyik sem jeleskedik a gólszerzésben. Úgy a BK Rosenborg Trondheim, mint a Sarpsborg 08 FF esetében alig egy picivel haladja meg meccseik gólátlaga a 2 gólt, de azért gólok terén a bukmékerek mégis inkább azt sugallják az ügyfeleknek, hogy próbálják ki a "2.5 gól felett" dolgot. És, teszem, hozzá, ha nem nyernek, akkor "úgy jártak" a fogadók.

Az előzővel szemben most inkább abban hiszek, hogy az ezt a bajnokságot is kissé "álmosan" kezdő BK Rosenborg Trondheim még csak 18 ponttal a 6. helyen van - az eddigi mérlege: 12 mérkőzésen 5 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség, 17-10-es gólarány - és lehetőleg minél gyorsabban szándékozik a szűk élmezőnybe jutni, hogy majd jobb esélyei legyenek a későbbiekben. Ellenfele, a Sarpsborg 08 FF mostanában azt csinálja, hogy inkább hazai környezetben vitézkedik. Persze, olykor, idegenben is "jani", főleg akkor, amikor nála gyengébb az ellenfél (például: Sandefjord), de idegenben inkább mégis az szokik lenni, főleg amikor "dühöng" az ellenfél, hogy elbújik valamelyik félreeső helyen és várja, hogy elmúljon a vihar.

Úgy vélem, hogy ha nem fog megint szórakozni a hazai gárda, akkor sima lesz az a DNB-s hazai győzelem.

Tipp: DNB 1.

Rosenborg - Sarpsborg 08: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp