Lesznek meghatározó és neves hiányzók ezen az Atalanta BC - Paris Saint-Germain FC Bajnokok Ligája-negyeddöntő mérkőzésen, melyet Portugáliában, Lisszabonban, a fény stadionjában fognak rendezni. Vagyis egyszerűbben: a szurkolók által "Katedrálisnak" nevezett Benfica-stadionban lesz a meccs. A hiányzók: az olaszoknál az első számú kapus Pierluigi Gollini (térdsérülés), az argentin Jose Luis Palomino (izomsérülés) és a szlovén Josip Ilicic, akivel kapcsolatban "hivatalosan" izomsérülést említenek, ám közben lehet tudni, hogy Ilicic depressziós és megcsalták, illetve a franciáknál a sárga lapok miatt eltiltott argentin Angel Di Maria, Layvin Kurzawa (izomsérülés), az olasz Marco Verratti (vádlisérülés) és kérdéses még egyelőre a már fiatalon viszonylag népszerű sztárrá vált francia válogatott Kylian Mbappe szereplése is.

Látható az olaszoknál, hogy hátul is és elöl is nagyon-nagyon jelentős problémáik vannak. Szerintem biztos, hogy gólt vagy még inkább gólokat fognak kapni. Hiszen, például, nem fog védeni Pierluigi Gollini, s valószínűsíthető, hogy őt az a Marco Sportiello fogja helyettesíteni, aki alig kapott bizonyítási lehetőséget a nemrégiben véget ért bajnoki szezonban. És, szintén az olaszoknál, egyelőre még nem igazán lehet tudni, hogy az egyik legjelentősebb "gólfelelős" Josip Ilicic milyen mentális állapotban van, fog-e játszani vagy nem fog játszani, de ha mégis igen, akkor hány perc játéklehetőséget fog kapni.

Szerintem az Atalanta BC csakis ás kizárólag előre menekülhet és muszáj lesz gólokat szereznie, mert az tuti, hogy fog kapni gólt vagy gólokat. Azért az szerencsés lehet az olasz csapatnál, hogy a másik három gólerős focista - a kolumbiai Luis Muriel, a szintén kolumbiai Duvan Zapata és az ukrán Ruslan Malinovskiy - közül mindegyik játszhat. Nálam már csak az a főbb kérdés, hogy milyen formában lesz az Atalanta BC. Mert bizony az olasz bajnokság utolsó fordulóiban kifejezetten gyenge volt az a forma, ám talán most hatalmas "lökést" fog adni az, hogy ezúttal már Bajnokok Ligája-negyeddöntő mérkőzésről van szó, s a csúcsfociban ennyire "magasan" még sohasem járt az Atalanta BC. Pluszban még az is van, hogy a BL végső szakaszában gyakran van egy "meglepetéscsapat". Szerintem ez az együttes idén vagy az olasz Atalanta BC vagy a francia Olympique Lyon lehet.

A párizsiakról nem írok, mert annyit pihentek, hogy az már sok, és még csak sejteni sem lehet, hogy milyen formában vannak. Az viszont tipp nálam, hogy az olasz csapatnak a továbbjutás érdekében mindkét félidőben muszáj lesz gólt szereznie.

Tipp: Atalanta mindkét félidőben gólt szerez.

Atalanta - Paris SG: Atalanta mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp