Azt is jó tudni, hogy a lisszaboni Sporting UEFA ötcsillagos stadionjában (Estádio José Alvalade) rendezik ezt a Manchester City - Olympique Lyon Bajnokok Ligája-negyeddöntő mérkőzést, ám az számomra némileg fontosabb információ, hogy a Manchester City az esetek nagyon jelentős többségében már az 1. félidőben el akarja dönteni a mérkőzést vagy legalábbis már idejében megpróbál olyan előnyt kicsikarni saját maga számára, amelyik a 2. félidőben lehetővé teszi, hogy viszonylag könnyebben nyerje meg az adott mérkőzést. Szerintem már csak ezen dolog miatt érdemes lesz kipróbálnom, hogy ezúttal mit fog "lépni" az angol csapat és talán sikeres lehet a "Manchester City -1.5 gól ázsiai hendikep az 1. félidőben" tippem.

Szintén nem árt gondolni arra sem, hogy hazája bajnokságában nagyon megalázták a Manchester City együttesét és ezért hatalmas a nyomás Pep Guardiola menedzser csapatán. Ugyan nyert ebben a szezonban valami mellékeset a Manchester City, ám az ahhoz hasonló Mikiegér Kupáknak amúgy nagyon kevés jelentőségük van, s ezért az van, hogy a katalán tréner csak úgy "mentheti meg" az idényt, ha csapata nyeri a Bajnokok Ligáját. Azaz a Manchester City számára úgymond kötelező lenne a Bajnokok Ligája megnyerése. Ez miatt pedig szinte biztos, hogy a Manchester City - Olympique Lyon találkozón az angol csapat már az 1. félidőben meg fog próbálkozni minél jelentősebb előnyhöz jutni.

Arra is érdemesnek tartom emlékezni, hogy az előző BL-szezonban csoportellenfelek voltak ezek a csapatok, és - néhány szurkoló örömére és mások bánatára - a francia együttes mindkét meccsen veretlen maradt: idegenben, Angliában, 2-1-re győzött az Olympique Lyon, majd pedig otthon, Franciaországban, 2-2-es döntetlent játszott nevesebb angol ellenfelével. Már csak ezek az eredmények miatt is visszavághat most a Manchester City. Bár az is biztos, hogy roppant nehéz meccs vár a csapatra. Ám mégis úgy vélem, hogy az angolok egy kis koncentrációval képesek lehetnek arra, hogy 2 gólt szerezzenek az 1. félidőben és ne kapjanak egy gólt sem.

Tipp: Manchester City -1.5 gól ázsiai hendikep az 1. félidőben.

Manchester City - Lyon: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp