A második elődöntőt rendezik ma este a második számú nemzetközi kupában, az Európa Ligában. Az Európa Liga történetének legjobb csapata, a spanyol Sevilla már bejutott a döntőbe, miután tegnap este 2-1-es győzelmet aratott a Manchester United ellen.

Érdekes találkozó lesz ez a mai, a rendkívűl jó formában játszó Inter csapata a magabiztosan továbbjutó Shaktar ellen mérkőzik ma. Mint korábban írtam, nálam a végső győzelemre is nagy esélyes az Inter csapata, ezért ezen az úton mennék tovább.

Az olasz klubnál két játékos sérült: Alexis Sanchez és Matias Vecino. Ugyancsak két játékosára nem számíthat az ukrán együttes, Ismaily és Malisev is hosszú ideje sérült.

2005/2006-os szezonban már találkozott a két csapat, de az már nagyon régen volt. Akkor még a selejtező harmadik körében csaptak össze egymással, Inter továbbjutást hozott a két összecsapás.

Ma a rendkívűli helyzet miatt (több hónappal később rendezik a találkozót), egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Szerintem a Shaktar megnehezíteni tudja majd maximum az olasz ezüstérmes csapat dolgát. Nem hinném, hogy egy bombaerős, motivált Internek ellenfél lenne az ukrán bajnok. Hozzáteszem, hogy idén még ők is veretlenek, de az utóbbi évek egyik leggyengébb Baselével csaptak össze. A hírek szerint az olaszok ma is 3-5-2-ben állhatnak fel, míg a Shaktar azt a 4-2-3-1-et választhatja, amit a Leverkusen is választott, és nem igazán jött be.

Az újraindulás óta egy meccs kívételével mindig rúgott legalább kettőt az Inter (10/9), egyedül a Fiorentina csapata tartotta nullán őket (0-0). Ma is könnyen meglehet a két rúgott gól, Lukakut elég nehezen tudják tartani a csapatok mostanság, szerintem egyedül meglőheti ezt a gólszámot. A tippem egy sima Inter győzelem és továbbjutás.

Inter - Shakhtar Donetsk: Inter által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp