A tippem alapja egy pár éves élmény, ami máig beleégett a tudatomba és akkor megfogadtam, hogy bizony az északír csapatok ellen menni kell! 2017-ben kint voltam az FK Haugesund - Coleraine Európa Liga-selejtezőjén, amiről főoldali cikket is publikáltam akkor és egy erős 2,5 undert vártam, miután a norvégok nem éppen a híres támadójátékukról voltak már akkor sem híresek. Erre mi történt: az az évi Európa Liga kiírás legnagyobb vereségét (0-7) szenvedte el az a Coleraine, amelyik tavaly csak négy ponttal maradt el a Linfieldtől.

Nem mondom, hogy 11 embert fel tudnék sorolni a Legia keretéből, azonban árulkodó, hogy nagy Dominikre nincs szükség a csapatnál, így továbbállhat a légiós. A tavalyi bajnokságot kiváló hazai mérleggel zárták (11-1-3) és meccsenként 2,8 gólt hintettek saját stadionjukban. Egyébként az előző évi kiírásban is hasonló erősségű ellenféllel kezdtek, akkor a gibraltári Europa maradt alul itt 3-0-s eredménnyel. Ezzel kedden is kiegyeznék. Ami további előny a hazai oldalon, hogy ők be tudták fejezni a bajnokságot, így nyáron még tétmeccseket játszottak, amit pont egy hónappal ezelőtt fejeztek be. A lengyel pontvadászat majd csak a hétvégén indul be, azonban az előző héten már egy kupa meccset játszottak alsóbb osztályú csapat ellen, ahol fölényes győzelmet arattak (6-1).

Ezzel szemben a Linfield nincs igazán játékban. Márciusban berekesztették a ligát és nem is indult már újra. Azóta összesen egy tétmeccset játszottak le, azt is a nem túl veretes san marinói bajnok ellen (2-0). Az előselejtező döntőjét játék nélkül abszolválták, így nem bizonyosodott be, hogy jobbak lennének, mint a koszovói bajnok. Azért érdemes megemlíteni, hogy az északír csapat egy félprofi együttes, ahol fogalmam sincs milyen munka folyhatott az elmúlt hónapokban. Azonban a Legiának ez egy csemege kell hogy legyen hazai környezetben. A Linfield egyébként se szokott túlságosan meglepetéseket okozni a Bajnokok Ligája-selejtezőjében. Tavaly idegenben a Rosenborg, míg három éve a Celtic ütötte ki őket 4-0-val úgy, hogy idegenben is diadalmaskodtak 2-2 góllal. Ez a csapat arra jó, hogy a san marinói bajnokot kiejtse, esetleg kisebb bajnokság győztesével játsszon egy izgalmas párharcot, azonban itt ez más kategória. A Légiának be kell darálnia őket és erre ez a AH -2.0 opció közel duplázó oddson nekem tökéletes.

Légia Varsó - Linfield: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp