Kedvenc középcsapatom hazai pályán továbbra is a Kristiansund, amelynek ezt a meccset a jelenlegi sérült listát figyelembe véve, hoznia kellene.

Az év elején írtam, hogy a KBK főleg hazai környezetben gyüjtögetheti a pontokat és nagyon kevés (1-2) vereségre számítok tőlük otthon. Ezt a 200 nézős limit se módosította nagyon és a bajnokság feléhez közelítve egyszer kaptak ki hazai pályán (Stabaek). Jelenleg a sérültek terén is jól állnak, miután a középpályára visszatért Diop kérdéses egyedül, míg a kapuban McDermott év eleje óta sérült. Ehhez képest sok problémája van a Sarpsborgnak. Hiányzik az elsőszámú kapusuk (Mitov Nilsson), két alap középpályás biztos (Salétros és Ofkir), míg Halvorsen kérdéses. Igazából pont azok nem lesznek, akiket Stahre mester Svéországból hozott magával (Halvorsenen kívül a többiek). Ennek tükrében is volt nagy szenzáció a Molde legyőzése a múlt héten hazai pályán. Teljesen váratlan eredmény, azonba nagy kérdés, hogy ez kétszer egymás után összejöhet-e.

Stahre nem kezdett jól a Sarspborg élén, azonban egy formáció váltás után kezdett a csapat belendülni és pontokat gyüjtőgetni. A hangsúlyt áthelyezte a támadósorra, amelyikben benne van a pozitív meglepetés ereje. Ennek következtében sikerül otthon legyőzni a Moldét, illetve 4-0-ra kiütni az Aalesund együttesét. Azonban a késbe is bele lehet szaladni, amit mutat a Rosenborg elleni zakó (1-5) és Viking általi kiütés (0-3). Ami nem meglepő a tavalyi évekhez képest, hogy idegenben gyenge az S08. Hat meccset játszottak a Sarpsborg Stadiontól távol és a mérlegük igen pocsék (1-1-4). Az egyetlen győzelmüket - az általam igen sokszor degradált - Sandefjord ellen aratták, amikor jól ment a támadósornak (3-0). Szerintem a KBK, mint az egyik legobb hazai csapatnak, ezt a meccset be kellene húznia.

Kristiansund BK - Sarpsborg 08: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp