Nem kedvezett a sorsolás a magyar bajnoknak, ugyanis a lehető legnehezebb skót ellenfélhez kell látogassanak szerda este. Mindkét csapat viszonylag simán vette az első kört a selejtezőben, a Celtic 6-0-val küldte a haza az izlandi bajnokot, míg a Ferencváros, kis meglepetést okozva 2-0-át adott a svéd bajnoknak.

Jókora keret értékbeli, és tapasztalatbeli különbség van a két csapat között, ugyanis az egyik csapat 92 millióra van taksálva a transfermarkt szerint, míg a másik mindössze csak 26. Emellett pedig a Celtic az évek során rendre szerepelt a Bajnokok ligájában, vagy legalább az Európa ligában, ahogy tavaly is történt. Tavaly úgy gondolom kicsit nagy gallérral álltak fel a román bajnok, CFR, ellen ez pedig a BL csoportkörükbe került. Ezt a luxust nem engedhetik meg maguknak most, és nem is teszik, ugyanis nyilatkozatok alapján rendesen felkészültek a Ferencvárosból és egy igen jól szervezett és összerakott csapatnak tartják.

Vendég csapat meg nem kockáztatott, már most a második körben kérte, hogy a hétvégi mérkőzésük halasztva legyen, nem biztos hogy ez a megfelelő döntés, ugyanis még a szezon elején vagyunk csak, jót tett volna egy két éles mérkőzés a lábakban, már csak "edzés" szempontjából is, nem gondolom hogy a szezon elején hullajtott pár pont a bajnokságukba kerülhetne. Gondolom úgy vannak vele, hogy most a legfontosabb cél egy csoportkör megfogása, hogy csurranjon a kasszába pár milla eurós.

Úgy gondolom kevés ilyen nagy iramú és erős ellenfelű mérkőzést játszik a Fradi, mint amilyen lesz a Celtic, míg a hazaiak felkészülés mérkőzéseket is olyan csapatokkal tudott lekötni mint a BL döntős PSG, vagy elődöntős Lyon. Ez a tapasztalatbeli különbség érzésem szerint ki fog ütközni a mérkőzésen, és bár nem tetszik amit leírok, de gond nélkül, rendes játékidőben fog továbbjutni a Celtic.

Celtic - Ferencváros: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp