Igazából bíztam benne, hogy az Unibet fog ázsiai hendikeppet is meghirdetni, azonban nem tette meg, így az EH és a három góllal kell győzni opció marad a tervezett 2.0 helyett.

Fénykorát éli a Bodo pedig nem is nyertek (még) semmit. Egy igazi láz vette körbe a csapatot, amelynek az az egyetlen hátránya, hogy hetente 200-an láthatják csak őket élőben. Ráadásul a csütörtöki meccsen még ennyien sem lesznek, mivel az EL fullba tolja a zártkaput. Ettől függetlenül a hazai pálya az továbbra is nagy előny a hazaiaknak. Pláne, hogy a kaunasi csapatnak a fél kontinenst át kell utaznia ahhoz, Bodobe érjen. Ha jól értelmeztem a forrásokat, akkor a litvánok gyepen játszanak, míg a norvég csapatok a Molde/Aalesund vonaltól északra már műfüves borításon, ami tudjuk, hogy szintén a hazai csapatot segítheti.

Gondolkodtam, hogy ezt az opciót vagy a HT/FT 1/1-es játszam-e be, de inkább maradnék a hendi mellett. Szerintem a Kauno masszív védekezéssel fog kezdeni, ameddig az első gólt nem kapják meg. Mondjuk tavaly az Apollon ellen játszott Európa Liga meccsükön ezt kemény 14, illetve 5 percig bírták, így elég szkeptikus vagyok arra nézve, hogy mennyire tudnak stabil védelmet felhúzni. Tételezzük fel, hogy 1-0 az állás. Visszaállnak? Nem, nem fognak. Erre számos példa van a norvég bajnokságból, hogy ilyen esetekben még egy, majd még egy csapást próbálnak mérni az ellenfélre. Több gólzáporos győzelmet is arattak az idényben és mindenképpen így kellene kezdeniük az Európa Liga kimondottan nehéz selejtezőjét is.

Kicsit kitekintve a többi meccsre és magának a norvég bajnokságnak az erősségét górcső alá venni, két érdekes tényt említenék. A Molde - amely jelenleg 7 pont hátránnyal követi a Bodo-t és a támadó játéka kiváló, de mégsem annyira eredményes, mint a Bodo-é - múlt héten kiosztott egy 5-0-át a finn bajnok KuPS-nak. Emellett a Rosenborgot - amely együttes 26 góllal lőtt kevesebbet a Bodonél és 14 ponttal kevesebbet szerzett - alacsonyabb oddson adják az izlandi Breidablik ellen, mint a Bodot. Na, ezért ez lett nálam a hét tippje!

Bodø/Glimt - FK Kauno Zalgiris: Háromesélyes fogadás hendikeppel - 3-Way Hendikep tipp