Az MTK játssza az egyik legmodernebb focit Magyarországon. Köszönhető ez leginkább Michael Boris vezetőedzőnek, aki nem volt egy nagy spíler játékos, de kiválóan ismeri a legújabb edzésmódszereket, és szépen tudja másolni a német technikákat. Még Storck hozta Magyarországra az U-csapatokhoz, ahol megismerte a teljes magyar utánpótlást. Ezekkel a srácokkal indult el az MTK-nál tavaly, és látjuk, milyen szép eredményeket értek el. Olyan focit játszanak, amelyre nem sok csapat készült fel az országban. Most Myke sérült a támadósorban, de nem hiszem, hogy ez akkora problémát okozna, Bíró Bence ugyanis nagyon jól játszott a szlovénok elleni U-21-es meccsen, hármat lőtt nekik, tehát képes lesz pótolni.

A Zalaegerszeg tavaszi szezonját el kell felejteni, ez a csapat nyomokban sem emlékeztet arra. Boér Gábor mindent átalakított, és egyelőre nem lehet azt mondani, hogy rosszul csinálná. Látszik, hogy mentalitásban fejlődött a csapat, a küzdőszellemet lehet dicsérni bennük. A MOL Fehérvárral és a Ferencvárossal játszottak eddig, nem vallottak szégyent ellenük. A Mezőkövesdet pedig szintén majdnem meglepték, hiszen emlékezhetünk, hogy sokáig vezettek ellenük. A csapat vezérévé Babati Benjámin vált, aki dinamikus és gyors játékos, szerintem már most jobb, mint anno a faterja volt. Michael Boris egy videóban kiemelte, hogy a Zalaegerszeg nagy erénye a mérkőzések elején történő letámadás. Szerintem ezt fogják csinálni most is, amiből okozhatnak kellemetlen perceket a budapestieknek.

Mi várható? Meglepően magas az odds az MTK győzelmére. Boér Gáborék nagyon kiszámíthatatlanok, én sem vállalkoznék most az MTK-győzelmére tippelni. Ellenben a gólok irányába elmozdulni nem tűnik tévedésnek. Ha megnézzük az eddigi magyar bajnoki eredményeket, minden mérkőzésen bejött a „mindkét csapat gólt lő” opció, kivéve a Fradi-Paks és a Kisvárda-Puskás találkozót. Az MTK és a Zalaegerszeg sem tudta lehozni eddig a meccseit kapott gólok nélkül. Ezt várom tehát most is: minkét csapat lő gólt.

MTK Budapest - Zalaegerszegi TE: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp