Legutóbb is írtam, hogy a Leedstől mindenki odáig volt a Lipverpool elleni 3-4 után. Nekem annyira nem tetszett a csapat játéka, amire csak ráerősített a Hull City elleni EFL Cup mérkőzés is. Akkor hazai pályán estek ki büntetőkkel. Figyeltem azt a mérkőzést is, és abszolút nem győztek meg semmiről, igaz nagyjából a B-csapat resztlije játszott. Ezen is látszik, hogy a Leeds nem nagy csapat, a második csapat már egy League One-ban szereplő együttessel sem bír el. Arra jó volt ez a pofon, hogy ez kicsit ráébredtek: nem akkora csapat ők, hogy megengedjék maguknak a lazsálást. Különösen rendszeridegennek tűnt nekem Robin Koch játéka, aki legalább kétszer óriásit hibázott. A németnek még idő kell, hogy felfogja Bielsa játékrendszerét. A középpályával nem láttam sok gondot, sokat és dinamikusan mozogtak, elöl pedig Bamford mellett ott van Rodrigo is opciónak. Szóval úgy vélem, az előrejátékuk jó lesz megint, de a védekezéssel akadhatnak gondok.

A Fulham nem egy nagy csapat, a Championship-play-off után jutott fel, emlékezhetünk rájuk. Viszont van egy tehetséges edzőjük Scott Parker személyében, aki kicsit mintha berosált volna az Arsenaltól az első mérkőzésén (0-3). Ami mutatta ezt a félelmet, hogy nem merte Aleksander Mitrovic-ot a kezdőbe pakolni. Helyette Aboubakar Camara kezdett, mondván jobban lehet vele kontrázni. Ebből is látszott, Parker mennyire feladta a támadások lehetőségét. Mitrovicot visszapakolta az Ipswich elleni EFL Cup derbire, és kapásból lőtt is egy gólt. Én azt várom, hogy kicsit bátrabb lesz Parker edző most, és újra ő kezd, ezzel pedig teret nyit a kombinatívabb előrejátéknak is.

Talvaly a Championshipben a két mérkőzésük eredménye: 3-0 és 1-2 volt. Látható, hogy mindkét alkalommal megvolt az over. Nem látnám értelmét a túlzott taktikázásnak, egymástól kell pontot szerezniük, ha benn akarnak maradni. Úgy vélem tehát, hogy mindkét csapat lő gólt és lesz legalább 3 találat. Én utóbbit pakolom meg.

Leeds United - Fulham: Gólok száma - Felett/alatt tipp