A Molde július 29-én 4-1-re verte a Valerengát, ami másfél hónapja volt. Biztosan fűti a visszavágás tüze a hazai csapatot. Ráadásul egyre jobb formába lendülnek: a Bodo/Glimt-et nem sokan tudják megszorítani az idei szezonban, de nekik sikerült ez hazai pályán, hiszen 2-2-re végeztek. Úgy látszik, hogy a csapat eredményességével inkább vendégként van probléma, hiszen 5-3-0-val állnak hazai pályán. Szinte teljesen egészséges csapatról beszélnünk, úgy olvastam, hogy a támadó Camarán kívül mindenki egészséges.

A Molde egy elég kemény Bajnokok Ligája selejtezőn van túl, Azerbajdzsánban a Quarabag ellen egy büntetőpárbajig jutó hosszabbításos thriller után jutottak tovább. Sokan azt mondják, hogy az azeriek jobbak voltak. Én követtem a meccs alakulását a Fradi meccsel párhuzamosan, és ebben nem vagyok olyan biztos. Az első félidő a hazaiaké volt, de látszott a tudatosság a norvégokban. Ők oda úgy jöttek, hogy át kell vészelniük a meccs bizonyos szakaszait. Ezt megtették, és a második félidőben jöttek fel, mint a talajvíz. Nekem úgy tűnt, hogy erővel sokkal jobban bírják, kinyílt a csipájuk, és szerintem a végére dominanciába is kerültek. A hosszabbításnál már nem volt számomra kérdés, ki jut tovább. Az, hogy büntetőt hibáztak, egy lélektani hátrány volt a párbaj előtt, de még ezt is elbírták. Szóval én nem írom le őket, jól és taktikusan játszottak.

Nem tudjuk, hogy a Molde hogyan reagál a nagyobb fizikai megterhelésre, amit az azeri túra okozott náluk. Szerintem háromesélyben nem jó gondolkodni, mert a Molde alapesetben esélyesebb lenne. Ellenben a fáradtság okozhat koncentrációhiányt a védekezésükben, és a Valerenga van annyira jó csapat, hogy gólokat lőjön. Ez a faktor mindenképp kihasználandó, de én inkább a gólokra mennék rá ezért. Szerintem lesz legalább 3 találat, és mindkét csapat lőhet gólt.

Vålerenga - Molde: Gólok száma - Felett/alatt tipp