Talán a Rosenborg van most a legforróbb (angolul jobban hangzik: „hot”) helyzetben, hiszen félelmetes játékot produkálnak. Ez az Age Heraide nevű fószer a kispadon kitalált egy elég látványos futballt. Visszanéztem az elmúlt időszak eredményeit, és utoljára augusztus 2-án nem rúgtak legalább két gólt! Azóta 7 mérkőzést játszottak és ennyi gólt rúgtak: 24! Félelmetes adatok, és azt sem mondhatjuk, hogy kutyaütő meccseken záporoztak volna a góljaik. Volt benne két Európa Liga selejtező mérkőzés is, ahol a Breidablik-ot négy góllal küldték haza Izlandra, míg Lettországból a Ventspils elleni derbiről 5 góllal a zsákban tértek haza.

A Haugesund a középmezőny alján tanyázik, verhető kategóriába tartoznak. 17 meccsen csak 18 gólt rúgtak, a támadórészleg tehát nem túl acélos, ellenben 25 gólt kaptak, ami 1,5/meccsnek felel meg. Vendégként 11 gólt kaptak 8 mérkőzésen, ami azt jelenti, hogy defenzíven játszanak idegenben. Ez tűnik nekem az egyedüli rizikónak a tippem szempontjából.

Úgy gondolom, hogy a Rosenborgon mutatkoznak a fáradtság jelei. Egyre figyelmetlenebbek hátul, sorban hibáznak, kapják a gólokat. A Stabaek, amelyik hasonló játékerőt képvisel, mint a Haugesund, két gólt lőtt nekik hazai pályán, de a gyenge lettek is meglepték őket a mérkőzés elején. Véleményem szerint most is akadhat pár olyan perc, amikor figyelmetlenek lesznek, és annak ellenére tartom esélyesnek a vendégeket a gólszerzésre, hogy nem túl támadófelfogású a csapat. Július 27-én fordított felállásban 1-0-ra nyert a Haugesund, azért pedig illene valamiféle bosszút állni, megmutatni nekik a tutit. Figyelve az utóbbi idők Rosenborgját, egymaguk is meglőhetik a három gólt, és akkor még a Haugesund gólját sem kell túlizgulni. A szorzó kifejezetten erős, tetszik nekem, ennyit megér.

Rosenborg - Haugesund: Gólok száma - Felett/alatt tipp