Úgy vélem ugyanazt a Milant látjuk az induló szezonban, mint az előző végén. Motivált, fejlődni képes csapat, jó szakmai koncepcióval, amely biztosíja a keretben lévő egyéniségek számára a lehetőségeket. Pioli nagy interjút adott a szezon rajtja előtt: cél a legjobb négy! A Bologna is egy jól összerakott együttes, de a minőségileg jobb játékosok egyértelműen a Rossonerinél játszanak. Azt gondolom, hogy így nem lehet más elfogadható kimenetel, mint a hazai győzelem.

Vicces volt Ibra az előző bajnokság hajrájában, amikor beindult a Milan, és az egyéni teljesítményéről faggatták: „ez csak a bemelegítés volt” – utalva arra, hogy már 38 éves; „ha szezon elején jövök Milánóba, akkor a scudettóért harcolunk”. Ezekben az elszólásokban az a jó, hogy a svéd tök komolyan is gondolhatja, mert valóban nagy vezéregyénisége a csapatnak. Pioli a Bologna elleni meccs előtt azt fejtegette, hogy nem jó mindig csak üldözni az élbolyt. Magyarul a bajnokság elején pozícionálnia kell magát a Milannak. Azt gondolom, hogy egy kiemelkedő szezont (főleg az utóbbi évekhez képest) futhat most a Rossoneri! Adott egy jó kapus: Donnarumma; Kjaer és a most még sérült Romagnoli összefogja védelmet; a középpálya és a csatársor közötti összhang nagyon jó, amely megmutatkozik a letámadásaik szervezettségén. Pioli külön kiemeli Calhanoglu és Ibrahimovic kapcsolatát, de egy tavalyi elemzésben olvastam Bennacer szerepét. A még csak 22 esztendős algériai középpályás folyamatosan nyitja meg a területeket, és kulcspasszai minőségi gólhelyzetekhez juttatják a csatárokat. Szóval erős, motivált, harcos csapat lesz idén a Milan, így nagy eséllyel várom őket a top4-be.

Igazából nem lehet rosszat mondani a Bolognáról. A maga szintjén egy minőségileg összerakott csapat, egy igazi edzőlegendával, Szasa Mihajlovic-al. Elöl Orsolini, Palacio és Barow egy olasz középcsapat minőségét hozza, hátul a kapuban Skorupskival, aki még abban az Empoliban volt alapember, akivel a 2010-es évek elején Sarri vitézkedett a Serie A-ban. Sikerült leigazolni De Silvestrit a Torinóból, aki Danilóval az Udinese korábbi csapatkapitányával értékes párt alkothat. Meg lesz itt az a jó közepes minőségű 4-3-3, ami az első 10-ben tarthatja majd a Bolognát, de szerintem most az első fordulóban kikapnak, mert ellenfelük más szintet képvisel.

A felvezetés nem igazán sikerült a vendégeknek, akik egy barátságos meccsen csak 0:0-ra végeztek a másodosztályú Entellával. Közben a Milan ment egy kört az El-ben és éles meccsel hangolt a rajtra Írországban (2:0-s győzelem Dublinban). Emlékeimben ott él a tavaly júniusi 5:1-es milánói diadal (ugyanezzel a pályaválasztással), s mivel a csapatok, két hónap alatt nem alakultak jelentősen át, azt gondolom, hogy győzelemmel rajtol az AC Milan!

AC Milan - Bologna: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp