A berlini csapat a Bayern München elleni bajnoki mérkőzés második félidejében megmutatta, hogy tud focizni, ha akar. Az első félidőben Bruno Labbadia edző úgy küldte őket pályára, hogy húzzátok ki kapott gól nélkül. Ez majdnem sikerült is, és ha tényleg 0-0 lett volna a félidő, akkor biztosan más jellegű második félidőre került volna sor, tovább folytatták volna a bunkert. A Bajorok gólja viszont megnyitotta a meccset, ugyanis a Herthának is kockáztatnia kellett. Ez pedig azt eredményezte, hogy a végeredmény 3-4 lett, egy szuper mérkőzés kerekedett. A Cunha-Jhon Cordoba páros nagyon érzi egymást. Megjegyzem mindketten csak padoztak a válogatottban, tehát két hete nem játszottak, eléggé pihentek.

Viszont még a Herthánál is érdekesebbnek tartom a Stuttgartot. Feljutottak a Bundesliga 2-ből viszonylag könnyedén, de nem figyeltem rájuk, olyan érdektelen csapatnak tűntek. Ezt nekem megerősítette a nyitófordulóban a Freiburg ellen elszenvedett hazai vereség (2-3) is. Aztán hirtelen mutattak valamit: a gondban lévő Mainzot kiütötték idegenben (4-1), míg a Bayer Leverkusennel döntetlent játszottak (1-1). Aztán pedig megmérkőztek a szünetben egy barátságos mérkőzésen ismételten a Freiburggal, és most már 3-0-ra nyertek. Valami formálódik Stuttgartban, valami jó! Az edző Pellegrino Matarazzo, aki korábban a Hoffenheim másodedzője volt. Ott szívta magába azt a fajta stílust, amit megpróbál meghonosítani a Sváboknál. Talált egy kifejezetten jó kis csatárt az osztrák Sasa Kalajdzic személyében, akit már Marcelo Bielsa is kerülgetett a nyáron. A fiatal csatár minden bajnoki mérkőzésén betalált eddig!

A meccs pikantériáját az adja, hogy Bruno Labbadia 2010-2013 között a Stuttgart edzője volt, vele indult meg a lejtőn a csapat. Őt biztosan érdekelni fogja a meccs. A Cunha-Cordoba páros félelmetesen erős, szerintem a Bundesliga top3 csatárduójában van. Viszont Kalajdic formája mindent visz, és Dedrick Boyata, a Hertha védelmének oszlopa kisebb achilles-sérüléssel bajlódik, amit még a Bayern elleni mérkőzés elején szedett össze. Végigtolta a meccset, de nem 100%-os. Ezekből a jelekből nekem az jön le, hogy lesz legalább három találat, amelyen mindkét csapat osztozni fog.

Hertha BSC - VfB Stuttgart: Gólok száma - Felett/alatt tipp