Pocsékul kezdték a kecskék a 2020/21-es bajnoki szezon, konkrétan háromból semmi. Aktuális ellenfelük a Frankfurt hozza Adi Hütter szokásos támadó fociját, és már hét pontot gyűjtött. Az előzmények ismeretében úgy gondolom, hogy a vendégek a mérkőzés favoritjai.

Nagyon szépen összefoglalta a vendégek osztrák trénere a meccs előtti helyzetet. A Köln már egy 13 mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot „épített”, azaz padlón van. Mégsem érzi úgy, hogy biztos győzelem előtt állna csapata. Teljes intenzitással készült a válogatott szünetben a Frankfurt és Hüttner optimista. A szokásos 3-4-3-as rendszerében továbbra is bíznak a vendégek, s alapembereiket jó állapotban kapták vissza a válogatottaktól. Hinteregger, Ilsanker és André Silva is biztosan kezd majd, míg a marokkói válogatottban debütáló Barkok is extra motiváltan várja a játéklehetőséget. Dost és Kamada is betalált már a futó szezonban, így összesen hat gólnál tartanak a vendégek, így az sem vágja őket földhöz, hogy Kostic a csapat legnagyobb értéke (32 millió euró) sérült. Fontos a találkozó a Frankfurtnak, s szeretne a Bayern elleni meccs előtt az újabb pontokat szerezni!

Továbbra is kapitánya nélkül kényszerül pályára lépni a Köln. Jonas Hector makacs nyakproblémái nem oldódtak meg, s ráadásul újabb alapemberük a szlovák válogatott Duda játéka is kérdésessé vállt. Személy szerint igazán válságosnak látom a csapat helyzetét. Talán a bielefeld elleni vereségük (1:0), ébresztette fel bennem a gondolatot: alsóházban fog szenvedni idén Gisdol mester együttese. A nyáron leigazolták ugyan Anderssont, aki tavaly nagy szerepet játszott az Union Berlin bennmaradásában. A svéd csatár többnyire a 4-5-1-ben volt feltolt ék (amolyan Szalai Ádám…), de a kölni 3-5-2-ben, nem valami hatékony, igaz egy gólt már szerzett. Nem mondják ki Kölnben, hogy baj van, még altatják magukat: „hosszú a szezon a 34 meccsből még csak három ment le, nem sprint a bajnokság hanem maraton…”. Hát nem tudom, engem nagyon meglepne, ha a hazaiak le tudnák győzni a lendületben lévő Frankfurtot.

Győzelmi esélyekkel érkezik az Eintracht a RheinEnerieStadionba. Tulajdonképpen minden a sikerül mellett szól: jó hangulat, jó szezonkezdet, hatékony támadójáték, válságban lévő hazai csapat. Részemről a biztonsági tipp: x2!

1. FC Köln - Eintracht Frankfurt: Dupla esély - Dupla esély tipp