Elindul a Bajnokok Ligájának főtáblás küzdelemsorozata is. A „mi” csoportunkban a Dinamo Kijev, az olasz bajnoki címeket halmozó, Juventust fogadja. A vendégek kerete megtizedelődött, a tét pedig nagy! Nyilvánvalóan mindenki azt várja, hogy a Juve és a Barca továbbjut ebből a kvártettből, viszont a rajton szerintem meglehetősen alábecsülik az ukránokat a bukmékerek.

Számszakilag: A Dinamo az új szezonban eddig tíz tétmeccset játszott, melyen egy alkalommal a Deszna ellen végzett 0:0-ra, a többi mérkőzés hozta a másfél overt. A kijevi csapat erősségét mutatja, hogy a bajnok Sahtart (aki egyenes ágon BL-főtáblás) legyőzte a szuperkupa döntőjében (3:1), továbbá a selejtezőin három meccsből, háromszor diadalmaskodott (Genk oda-vissza; AZ 2:0)! Román edzőlegendájuk Lucescu a 4-3-3-as felállást preferálja. A luxemburgi Rodrigues (a válogatottban is sokszor brillírozik), és az uruguayi De Pena mellett egyre nagyobb nevet szerez magának Sydorchuk, Karavaev és Shaparenko. Utóbbiak aktív résztvevői voltak Spanyolország legyőzésének alig egy hete, s most a grit bennük még tovább fokozódik. Úgy gondolom, hogy a Juventus bármilyen játékosállománnyal állna ki erre a mérkőzésre, egy gólt benyelne Kijevben.

Végig szenvedtem a Zebrák Crotone elleni szombati ütközetét. Szakadó eső, pihentetett (vagy hiányzó) fél csapat, emberhátrány, és mindez csak egy sovány 1:1-et ért. Nem volt a pályán: Szczesny, Chiellini, Dyballa (ő most is kérdéses), CR -ő most se lesz csakúgy, mint de Ligt és Ramsey. A Juve fanok szerint, ha de Ligt nincs, akkor mindig baj van a labdaszerzésekkel, s ez így volt most az újonc Crotone ellen is. Próbálta Pirlo menteni a menthetőt, beállt Cuadrado és Rabiot de nem lett hatékonyabb a Juventus, és bizony emberhátrányban nem sikerült már Moratát sem megjátszani. Óriásit kell fordulnia a világnak ahhoz, hogy megnyerje első Bl-meccsét az olasz bajnok. Kétségeink ne legyenek: teljesen más lesz a csapat kedden, mint szombaton volt!..de azért bennem mégis ott motoszkál, hogy a motivált hazai csapat a Juventus torkán akadhat.

Úgy gondolom, hogy nem tudja ezt a mérkőzést kapott gól nélkül levédekezni egyik csapat sem. Könnyen lehet, hogy megérzik a sebzett vad szagát a hazaiak és nagyon megszorítják, akár meg is verik a Zebrákat. Pirlo első nemzetközi tétmeccsén szerintem elég rágós falatot kap, s egy vendég gól nem lesz elég a három ponthoz! A fentiek tükrében a 1,5 overre felkínált, több, mint 30 százalékos hozam, kecsegtető!

Dynamo Kyiv - Juventus: Gólok száma - Felett/alatt tipp