Vannak irodák, akik már elkezdték lefelé nyomni a Stuttgart győzelmének szorzóját, s vele együtt az 1x is értéktelenedik. Az Unibet most lassabban reagál, és egyébként is minden sportszakmai indok arra utal, hogy nem fog kikapni a kölni kecskéktől az újonc, az ötödik forduló nyitómeccsén.

Volt szerencsém nézni mindkét csapat legutóbbi bajnokiját. Az 1. FC Köln megint nem tudott nyerni, ezt a szokását, már 14 mérkőzés óta ápolja a csapat a Bundesligában. A helyzet az, hogy a Frankfurt leuralta Dudáékat az első félidőben vasárnap, de aztán jelentős erőt mutatott a Marcus Gisdol legénysége. Egyenlítésük után nyíltá vált a meccs, s bizony, ha nem védenek jól a kapusok, akkor kiszakadhatott volna a gólzsák! Gisdol a meccs előtti sajtótájékoztatóján optimista a jövőt illetőleg, úgy fogalmaz, hogy csapata nyert egy pontot a Frankfurt ellen – három vereség után ez volt az első idei pontjuk. Tény, hogy a támadásaik pontatlansága miatt folyamatosan visszatud kontrázni aktuális ellenfelük, labdavesztéseikre építhet most is a Stuttgart A keret nem lett komplettebb a cséká Hector továbbra is maródi. Érdekesség, hogy a vendégek szakvezetője hazamegy Stuttgartba, ahogy fogalmaz: a főhadiszállásuk mellett van a házam.

Úgy gondoltam, hogy a VfB sorsolása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy jelenleg ötödik a tabellán. Újoncként ez igencsak előkelő, de a vergődő Mainz és Leverkusen elleni négy pont azt hittem, hogy becsapós. Aztán a Hertha elleni diadal, és az ott mutatott roppant érett játék megfogott. Nem fog kiesni ez a csapat, sőt még az sem kizárt, hogy igen előkelő helyen zár majd a szezon végén. Jópofa a hazaiak amerikai szakvezetője, Matarazzo, aki elmondta, hogy tudja jól, hogy sokakat fognak még bosszantani a futó szezonban. Szimpatikus, hogy nem az a cél, hogy a tabella tetejét elérjék, hanem az, hogy jó teljesítményt nyújtsanak a pályán. A stuttgarti tréner kiemelte, hogy a Köln ment egy jó félidőt a hétvégén, s most erre próbál majd alapozni. Vannak a csapatnak visszatérői is: Coulibaly, Churlinov és Sosa, s ez növeli a hazaiak variációs lehetőségeit.

Labbadia támadó szellemű csapata előtt tanári módon zárta le a területeket a Stuttgart. Ha a vendégek csak fele annyit hibáznak (labdaeladások stratégiailag fontos területeken), mint a Frankfurt ellen, akkor élni fog a felkínált sansszal a VfB. Most úgy értem, hogy nem fog kikapni az újonc a Mercedes Arénában, s az újonc lendülete, szervezettsége és pimaszsága elég lesz a Köln ellen!

VfB Stuttgart - 1. FC Köln: Dupla esély - Dupla esély tipp