Nem gondolnám, hogy ez lesz a forduló legunalmasabb mérkőzése az Akerben. A csoport leggyengébbje a Dundalk, míg az Arsenal toronymagas favorit a továbbjutásra. A másik továbbjutó helyért pedig jó eséllyel majd a Molde és a bécsi Rapid fog vetélkedni.

Hiába volt a Dundalk ellen óriási esélyes a Molde, a védelem megint bekrepált és kapott egy gólt. Ezután eléggé kellett hajtania a norvég bajnoknak, hogy fordítson, ami végül a hajrában sikerült is (1-2). Miután a bajnokság első helye már bukó, így az Európa Liga továbbjutás a realitása miatt hangsúlyos is lehet. Azért a Molde igen nagy pénzektől esik el idén, miután továbbra is 600 néző engedhető be és jövőre Bajnokok Ligája indulás sem lesz nekik. Ez jött le a Dundalk elleni kezdőből is, ahol a pihentetés legkisebb jelét sem láthattuk. Ez alapján a Molde mindent meg fog tenni, hogy az Akerben legyőzze a Rapidot és ezzel helyzeti előnybe hozza magát a továbbjutás tekintetében.

A bécsiek a statok alapján szép ütemben termelik a gólokat. A bajnokságban eddig minden meccsen betaláltak (3-1-0 az eredmények terén) és ugyanilyen mérleggel büszkélkedhetnek a nemzetközi kupákban is három meccs után. Ettől a két csapattól emiatt egy kifejezetten izgalmas összecsapást várok, ahol jöhetnek a gólok. A Molde hátsó alakzatát azért láttuk a Ferencváros (és több norvég csapat ellen is), hogy igencsak sebezhető, viszont az Akerben szépen termelik a gólokat. A Rapid viszont betalált többek között az Arsenalnak is, így nem gondolnám, hogy egy moldei védelem feltörhetetlen lenne számukra. Az utóbbi években volt több norvég - osztrák összecsapás is és azok alapján a nyugati szomszédaink előrébb tartanak színvonalban. Emiatt nem preferálom a végeredmény szorzót, ahol viszont - egyelőre - a Molde a favorit. Jöjjenek inkább a gólok!

Molde - Rapid Wien: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp