Az a holland tipster, akit rendszeresen követek, Rosenborg-győzelmet vár. A Molde és a Rosenborg közötti nagy versenyről ír, amelyben egyszerűen nem hibázhat egyik csapat sem. Persze könnyen lehet az a végeredmény, amit ő vár, de azért én hozzátenném, nehéz szülés lesz az.

A vendég csapat talán a legjobb formában lévő norvég csapat, hosszú ideje verhetetlen a bajnokságban. Augusztus 2-án kaptak ki utoljára, azóta kilenc mérkőzést tudtak le veretlenül. Egyedüli sérült a csapatban Andreas Helmersen, aki már régóta bajlódik a térdével, tehát nem nagy truváj, hogy nem lesz. Legutóbb a Kristiansund otthonában játszottak 0-0-s döntetlent, ami nem rossz eredmény. Volt az első félidőben egy meg nem adott góljuk, tehát leszögezhetjük, hogy megérdemelt volt az egy pont, végig ők domináltak, ami engem kicsit meglepett.

Most viszont megint nehéz mérkőzés elé néznek. A Sarpsborg ugyanis hazai pályán elég félelmetes ellenfél. Utóbbi 5 meccséből négyszer nyertek, méghozzá elég könnyed meccseken (4-0, 2-0, 2-1, 4-0), csupán egyszer kaptak ki, igaz akkor 3-0-ra az éllovas Bodo/Glimt csapatától. Ebből szeretnék kiindulni a tippemben.

Még egyszer nem lesz olyan, hogy a Rosenborg nem lő gólt, ebben biztos vagyok. Viszont a Sarpsborg nagyon szép mutatókat produkál, szerintem egy gólra jók lesznek hazai pályán, még akkor is, ha a csapatkapitányuk, Bjorn Utvik hiányozni fog. Egy gól itt, egy gól ott, ez már kettő. Ehhez kell még hozzárakni egyet, hogy meglegyen a három, amelyet tippelek. Ha tényleg a Rosenborg szerzi a három pontot, akkor azt csak 2-1 arányban teheti meg.

Sarpsborg 08 - Rosenborg: Gólok száma - Felett/alatt tipp