Sokan sokfélét gondolnak erről a mérkőzésről. Nekem nem egyértelmű a hazai győzelem, teljesen háromesélyes meccsnek tűnik. A két csapat a 4. és 5. helyen áll, mindketten a dobogóra – ezáltal a nemzetközi szereplésre – mennek. Amelyik csapat itt veszít, az vélhetően bukhatja is az esélyeit. Bár a párharcban jelenleg a Valerenga jobban áll a Kristiansund együttesénél, mivel három ponttal vezet előtte.

A hazai csapatban egyedül Ousmane Camara sérült, míg a vendégeknél Amidou Diop eltiltott. Egyik sem olyan játékos, aki nagyon befolyásolni tudná a mérkőzés alakulását.

A Valerenga félelmetesen erős hazai pályán: 7-3-0 és 24-11 a mérlegük. Egyszerűen bevehetetlen a stadionjuk. A három pontvesztésük a Bodo/Glimt, a Stabaek és az Aalesund ellen történt. Ami érdekes, hogy ezeken a meccseken is megrúgták a 2 gólt! Egyetlen egy alkalommal nem sikerült a két gólszerzés: a Haugesund ellen.

Viszont ami a Kristiansund esélyeit is növelheti, hogy összesen két mérkőzésen tudtak clean sheet-et csinálni: a már említett Haugesund és az azt követő Strömgodset ellen. Emellett a vendég csapat sem kutyaütő idegenben: 5-4-2 és 17-13-al állnak, az idegenbeli mérkőzések tabelláján a második helyen tanyáznak. A két vereségüket a Bodo/Glimt és az Odd Grenland otthonában érték el, de ott is sikerült gólt szerezniük! Egyetlen mérkőzésen nem jött ez össze: a Rosenborg elleni évadnyitón még júliusban. A gólkirályjelölt Amahl William Pellegrino két mérkőzés óta nem talált be náluk, szerintem most ez is meg fog törni.

Mindent összevetve gólokat várok mindkét oldalon, és legalább három találatot.

Vålerenga - Kristiansund BK: Gólok száma - Felett/alatt tipp