Monday Night foci az angol bajnokságban. A Spurs folytatni akarja a kiváló szereplését, míg a Burnley megpróbál kikászálódni a gödörből. Nézzük, mi hír a két csapat háza tájékán.

A Burnley 2016-ban került fel az első osztályba, azóta 15., 16. és 10. helyen végeztek. Joggal várta mindenki, hogy az idei szezonban is erős középcsapatként fognak szerepelni. Ehelyett az látjuk, hogy négy forduló alatt gyűjtöttek összvissz 1 pontot. Ami igazán csúfos, hogy mindössze három gólt szereztek. A Leicester City-nek kétszer találtak be (igaz négyet kaptak), a Newcastle Unitednak pedig egyszer (ekkor három gólt kaptak). Mindkét mérkőzés idegenben volt, tehát hazai pályán még egyszer sem szereztek gólt, holott a Southampton (0-1) és a West Bromwich Albion (0-0) volt az ellenfelük. Sean Dyche menedzsernek valamit baromi gyorsan ki kell találnia.

A másik oldalon a Spurs sokkal elégedett lehet, még akkor is, ha az utolsó fordulóban a West Ham United ellen három gólos vezetés után sem sikerült a győzelem. Egy vereséget szenvedtek még az első fordulóban Everton ellen (0-1), azóta viszont szárnyalnak a csatárok. Különösen az idegenbeli találkozókon jók, 5 és 6 gólt szereztek nem gyenge ellenfeleknek. Sokszor sok helyen leírták, hogy Harry Kane és Heung-son Min félelmetesen jó formában kezdte a szezont. Hozzájuk becsatlakozott Gareth Bale is, aki vélhetően ma már kezdeni fog. A LASK Linz elleni Európa Liga meccsen több mint egy félidőt letolt, egyre biztatóbban mozog.

Mi várható? A Burnley mindenképp javítani akar, ezt viszont csak gólokkal tudja megtenni. Szerintem Dyche-nek kockáztatnia kell, nem állhat be védekezni, mert azzal aláírta a halálos ítéletét. A West Ham megmutatta, hogy nem kell feltartott kézzel pályára lépni a Spurs ellen, a védelme zavarba hozható. Szerintem ezért a legjobb lehetőség a gólokban van. Egymaga megint megrúghatja a hármat a Spurs is, de ha a Burnley is becsatlakozik, akkor szinte tuti a legalább három gól.

Burnley - Tottenham: Gólok száma - Felett/alatt tipp