Két gólerős csapat találkozik a D csoportban kedd este. Ha erről a két csapatról van szó, talán mindenkinek a szerzett gólok ugranak be, legyen ez így most is és reménykedjünk, hogy folytatják eddig mutatott jó játékukat a csapatok.

Az Atalanta egy könnyed idegenbeli győzelmen van túl, ahol négy gólt rúgva győzött a Midtjylland ellen múlt héten. Egy percig nem volt kérdéses a találkozó, már az első félidőben három góllal vezettek. Hétvégén vereséget szenvedtek ugyan a bajnokságban, de finoman szólva sem a legerősebb kezdőjükkel vágtak neki annak a meccsnek, ez a tény legalább azt hozhatja magával, hogy frissek lesznek a kulcsemberek a BL-ben. Elől elég jó merítési lehetősége van a hazaiaknak, a dánok ellen a Zapata-Muriel csatárduóval álltak fel, de bevethető Pasalic, Miranchuk, Malinovsky amellett, hogy Papú Gomez kirobbanthatatlan a csapatból. Az egész meccset nézve legalább 2 hazai gólt várok és mivel az elejétől kezdve szokták nyomni, így nem hiszem, hogy gól nélkül hoznák le az első 45 percet sem.

Nincs ez másképp vendég oldalon sem, éppen Szigo elemezte múltkor, mennyire fölényben szokott lenni az Ajax a meccsek elején és általában ez a fölény gólokkal is társul. Múlt héten kikaptak ugyan a Liverpooltól, úgyhogy itt az ideje javítani és ha az Atalanta az ellenfél, a pontszerzés általában akkor lehetséges, ha többet rúg az adott csapat mint a bergamoiak. A gólokkal nem szokott gond lenni, mutatja ezt a hétvégén bekotort 13 találat, amivel mindenféle rekordot döntögettek a holland bajnokságban.

Nem ragoznám tovább, mivel két támadó felfogású csapat mérkőzik egymással, ezért úgy gondolom, az elejétől kezdve bátor focit láthatunk, mely gólokat eredményez majd.

Atalanta - Ajax: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp