Ritkán szoktam elemzés szintjén nemzetközi kupamérkőzésekkel foglalkozni és most sem tenném, ha nem kaptam volna egy, még meg nem erősített infót a Crvena zvezda - KAA Gent párharc vendégalakulatáról. Ezek alapján, egészségügyi okok miatt nagyon sok stabil kezdője el sem utazik a The Buffalos becenévre hallgató csapatból a mérkőzésre. Normál esetben is inkább a belgrádi "Vörös csillagoknak" állt volna a találkozó, de így mindenféleképpen le kell csapnunk a magas labdára.

A Crvena zvezda egy igencsak megterhelő októberen van túl úgy, hogy hellyel közzel elfogadható teljesítményt nyújtott. A mindig maximalista és vérmes szerb szurkolókról mi magunk is tudjuk, hogy számukra csak a győzelem az elfogadható eredmény. Két utolsó tétmérkőzésén már az ínyenceket is kielégítette Nebojsa Milosevic csapata, mert előbb EL ellenfelüket a Liberecet küldték meg egy ötössel a Vörösök, majd egy laza négyest hintettek bajnokin a Radniknak. Ezeken a meccseken már mind az olasz Diego Falcinelli, mind a comore-szigeteki El Fardou Ben megvillantott valamit valós tudásából. Az előzmények tükrében nem kell könyörületet várnunk tőlük a Bölények ellen sem.

Mint fentebb említettem egyébként sem a KAA Gent lett volna ennek a mérkőzésnek az esélyese és ezt az eddigi halvány teljesítményükkel vívták ki. Sem a nemzetközi porondon, sem a hazai bajnokságban nem tud maradandót alkotni mostanában a Wim De Decker vezette alakulat. Néha-néha egy-egy győzelem becsúszik az eredménysorukba, de inkább a vereségek sora az amit magukénak tudhatnak. Most egy felforgatott, összeszokatlan csapattól még a kis arányú vereség is tisztes helytállásnak számítana.

Ha tényleg igazak a hírek és ténylegesen hiányzik majd a kapusuk és szinte a teljes védelmük, akkor Belgrádban is kiadós vereségbe szaladhatnak bele.

Red Star Belgrade - AA Gent: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp