Péntek este egy mérkőzéssel folytatódik a hazai pontvadászat a férfi NB1-ben, az eddig 100%-os Telekom Veszprém látogat a Heves megyei székhelyre.

A házigazda egriek voltak kb az elsők, akik COVID-ot jelentettek a szövetségnek, annyi pozitívummal, már ha ezt lehet annak nevezni, hogy gyakorlatilag az egész keret megfertőződött, így nem kell 10 napos karanténba vonulgatniuk egy-két hetente, mint mondjuk a szegedieknek, vagy a győrieknek, így már egy hónapja együtt edz a csapat. Egy lejátszott meccsük van, szeptember 5-én kaptak ki a Komlótól 32-27-re, és ennyivel ennyi a bajnokság idáig, összehasonlításképp a Veszprém már 9 meccset lenyomott. Szóval egy bő 2 hónapos kihagyás után újrakezdik a szezont a Veszprémmel, ez minden lesz csak jó felhozó meccs nem. Sok pontatlanságra, technikai hibára számítok, amit gyors lerohanással büntethet majd a Veszprém.

A bakonyiakat is sújtja ez a világjárvány, jelenleg öt játékosuk pozitív, így Egerben biztosan nem lép pályára Lékai, Coralles, Maqueda, Mahé, és Blagotinsek, utóbbi az előző egymás elleni meccsükön 10 gólt rámolt be a hevesieknek. Nagy nevű hiányzók, de a Veszprémnek minden posztra jut legalább kettő, de valahova három világszínvonalú játékos is. De legalább ők rendesen játékban vannak, két napja a Fradit verték 4-gyel, Kiellel idegenben X, de tönkreverték októberben a Gyöngyöst, a Celjét, a Ceglédet és a Balatonfüredet is.

Nem kérdés, hogy a veszprémi a jobb csapat, és hogy sok lesz közte, de az előző mérkőzéseik alapján a 38 lőtt gól sem lenne ördögtől való. Az előző három egymás elleni meccseken, 41, 45, és 51 gólt dobtak a hevesieknek, akik inkább élvezik a játékot, mintsem, hogy hosszú, passzívig tartó támadásokkal kooperáljanak.

Eger-Eszterházy SzSE - Telekom Veszprém: Telekom Veszprém által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp