Találtam egy könnyű, és jó esélyt a HNL1 liga pénteki játéknapjára. Az újonc Sibenik a nemzetközi kupaindulást becélzó Goricát fogadja. A találkozó előjelei overes meccset sejtetnek, mégis jó szorzón kínálják az irodák a gólokat. Szerintem érdemes időben rámenni.

Meglehetősen gyengén kezdte a bajnokságot a Sibenik, sokan, köztük én is úgy vélekedtem, hogy csak átszálló jegyet vett a gárda a horvát élvonalba. Az első négy meccséből csupán egyetlen pontot szerzett Rendulic mester csapata, s akkor érkezett a válságát érő Lokomotív a tengerparti városba. Hazai első győzelmével, megváltozott valami az újoncnál, felvette a ritmust és képes volt a következő hat meccséből hármat megnyerni, s kilenc pontot szerezni. Ezzel a Sibenik ötödik a tabellán, mérkőzésein eddig 26 gól született, ami bőven kettes feletti átlag. A csapat rendületlenül játssza a 4-5-1-et, s külön érdekesség, hogy a 12 szerzett gólon 11 játékos osztozik.

Egymás elleni első 2020-as találkozásukkor 3:2-es győzelmet aratott a Gorica. Akkor Lovricék, már hárommal mentek, csak az utolsó pár percben talált be némileg váratlanul kétszer is a Sibenik. Villámrajtot vett egyébként Dambrauskas együttese, a négy győzelemmel indították a szezont a piros-feketék. Az Osijek (2:1 emberhátrányban), és a Dinamo (3:2) ellen elbukott rangadók miatt csak harmadik a tabellán a szezon meglepetéscsapata, de a kettő között azért hazai pályán sikerült elkalapálni a Hajdukot. Jelenleg a Goricának vannak elhalasztott meccsei, kettővel kevesebbet játszott például, mint az eszékiek, a négy pont hátrány simán behozható számukra. A csapat két gólfelelőse az ék Mudrinski és Lovric, aki szabadrúgás specialista, egyaránt öt gólnál tartanak a futó bajnokságban. Ha a tabellára pillantunk, láthatjuk, hogy a vendégek meccsein eddig 32 találat esett, ami meccsebként 4-es átlagot jelent. Különösen a mérkőzések utolsó harmadában gólképes a Gorica, ami az élő overezéseknél is jól játszható.

Azt gondolom, hogy a hazaiak elkapták a horvát élvonal ritmusát, s most a tabella harmadik helyezettjét is meg akarják fricskázni. A vendégek viszont haladnának tovább a megkezdett úton, s számukra az újonc otthonában csak a három pont a megfelelő. Két nyílt focit játszó csapat meccsén szerintem ajándék a 1,5 overre felajánlott 30 százalékos haszon.

Šibenik - HNK Gorica: Gólok száma - Felett/alatt tipp