Az elődöntőkkel folytatódik az év végi világbajnokság, az alsó ágon Thiem-Djokovic meccs dönt a döntőbe kerülésért.

Dominic Thiem ugyanazt megcsinálta, amit egy éve ilyenkor, két nyertes csoportkör mérkőzés után, a harmadik, semmiről se döntőt szépen ellazázta, akkor Berrettini, idén Rublev örülhetett egy győzelemnek, és némi zsetonnak. Látszott rajta, hogy nagyon nem akar döntő szettet játszani, egy erős edzésnek jó volt, és kipihenten érkezett a legjobb négy közé. Azért az évek alatt igen komoly kemény pályás játékos lett Thiem, egy éven belül verte teremben Djokovicot, Nadalt és Federert, behúzta az US Opent, egy szóval már minden körülmények között számolni kell az osztrákkal. Massuval nagyot fejlődött, tavaly a döntőig jutott és idén és jó esély van rá. A csoportkörben Tsitsipast döntő szettben, Nadalt pedig két szettben verte, nagyon stabil volt, tenyeressel elképesztő tempót tud diktálni.

Djokovic nekem a bécsi torna óta nem éles, Krajinovic és Coric ellen is szenvedett, aztán Sonegótól olyan verést kapott, amit sokáig lehet emlegetni. Aztán itt a csoportkörben sem volt túl meggyőző, Medvedev sima két szettben verte, és Zverevnek is voltak lehetőségei szép számmal, de nem tudta kihasználni, Thiem viszont sokkal erősebb és stabilabb mentálisan. Néha úgy tűnik, mintha teljesen érdektelen lenne, mintha nem lenne kedve teniszezni.

Azért Thiem már kezd felnőni a nagy hármashoz, az utóbbi három évben pozitív a mérlege Djoko ellen (4:3), és Londonban nagyon megy neki a játék, egy szettre mindenképpen jó lehet Thiem, de szerintem meg is veri Djokot.

Thiem, Dominic - Djokovic, Novak: Szett hendikeppel - Hendikep tipp