Két kiválóan teljesítő csapat feszül egymásnak a Mercedes-Benz Arénában. Az újonc Stuttgart vezeti a vendég meccsek alapján összerakott tabellát, és a tartalékos Dortmundot 5:1-el iskolázta a mögöttünk lévő játéknapon. Az Union meglepetésre hatodik a táblázaton, s nem kisebb csapatot, mint a bajnok és Bl-győztes Bayernt fricskázta meg hazai pályán. Érdekes csatára van kilátás!

Pellegrino Matarazzo a VfB amerikai/olasz trénere az egyik legfontosabb láncszeme a stuttgarti sikereknek. A 3-5-2-es hadrend (ha akarjuk ötvédős), hajaz Marco Rossi filozófiájára. A sűrű menetrend közben Materazzo azért egy sajtótájékoztatót tartott, amelyben arról elmélkedik, hogy a győztes csapaton nem kellene változtatni. Valószínűleg mégis forgatja majd a csapatot a Stuttgart, mert az eltiltását letöltő cséká Gonzalo Castro helyet követel a kezdőben, illetve a dortmundi negyedik gólt szerző Ivan Gonzalez is bekerülhet. A higanymozgású, kiszámíthatatlan Coulibaly csereként is sokat lendíthet meccs közben a svábokon, őt és Sosát emelte ki Materazzo: „a csapatunk legtöbbet fejlődő játékosai”. Jó gondolat a „reset” is, amivel készülnek a hazaiak, mondván mindent el kell felejteni, ki kell törölni, mert az Union egy nagyon erős ellenfél a futó szezonban.

Stabil védekezés, gyors kontratámadások. Cél: minél kevesebb labdaérintésből eljutni az ellenfél kapujáig. Nagyjából erre a filozófiára épít a svájci Urs Fischer. A Bayern elleni 1:1 nyilvánvalóan a szervezett védekezésről szólt a berliniek részéről, de érdekesek a számok, hiszen a kapura lövések kiegyenlített 13:15-öt mutatnak, míg a kaput eltaláló kísérletekben verte a bajorokat (6:5!), az Union! Mindeközben harmadannyit tudott csak passzolni az idény meglepetéscsapata, de ez is elegendő volt a bravúros pontszerzéshez. Áldozattal járt a hétvégi siker: Ingvartsen, aki támadóközéppályásként fontos összekötője a kontráknak, illetve második hullámban érkező ember bordasérülést szenvedett.

Látható az erőviszonyokból, hogy két különböző taktika feszül majd egymásnak a kilencven perc alatt. A két 17 pontos csapat, egyaránt eredményes filozófiával elképzeléssel áll a labdarúgáshoz. A VfB feljebb védekezik, inkább letámad, míg az Union bekkel, kontrafocit játszik. Van egy alapszabály, mely szerint azonos képességű gárdák összecsapásakor, mindig a jobb védekezés nyeri meg az összecsapást. Számszakilag nem túl nagy a különbség a gólarányok alapján: 23:15 a vendég, 24:17 a hazai. Most úgy érzem, hogy a dortmundi győzelem után a hazai pályán játszó Stuttgart fog jobban kijönni a taktikai csatából, mert mellettük a győzelem lendülete, míg az Union játékosai a térdükig futottak a Bayern ellen az ikszért. Ebben az erőltetett menetben igenis számít a regeneráció minden órája, s ugye most a berliniektől vesz el időt az utazás. Tippem immáron harmadjára itt a guruban az 1x, az első kettőt bebuktam, épp ideje, hogy visszaadjon valamit Fortuna!

VfB Stuttgart - 1. FC Union Berlin: Dupla esély - Dupla esély tipp