Elérkezett a 2019/20-as szezon döntője, szokatlan időpont, szokatlan közeg, de egy valami nem szokatlan, az a Barcelona játéka az utóbbi időkben, gyakorlatilag megállíthatatlanok.

Bő egy évet kell visszamennünk az időben, amikor is a Barcelona az újszegedi sportcsarnokban vereséget szenvedett, azóta nem találtak legyőzőre. Boldog boldogtalant bucira vernek, nem áll távol tőlük a 40 lőtt gól sem, olyan sebességgel indulnak meg egy-egy gól, vagy támadószabálytalanság után, hogy nincs az a hatosfal, amelyik megállítja őket. Minden poszton legalább két azonos képességű játékos, tegnap Dika Mem és Palmarsson volt a két topscorer, 8-10 méterről szétlőtték Gerard kapuját, de ugye beállóban és szélen is hagyományosan erősek. Xavi Pascual remekül forgatja a csapatot, mély a keret, mindenki tud játszani, nem nagyon jelentkeznek fáradtságok, a 60 percet csutkagázok is végig tudják tolni.

A Kiel drámai meccsen jutott tovább a Veszprém elleni meccsen, nem elég, hogy kevesebbet pihenhetnek alapból az esti meccs miatt, a hosszabbítás még erre is rátett egy lapáttal. Jicha kerete amúgy sem annyira mély, Horak és a kis Landin hiányozni fog, de egy bő 8 fős mag játszotta végig tegnap is a meccset, a döntőre már szépen kijöhetnek a fáradékonyság jelei. Kétszer találkoztak már idén, az idei Bajnokok Ligája szezonban, mind a kétszer simán kaptak ki a Barcától.

Nálam most verhetetlennek tűnik a Barca, nincs olyan poszt, ahol erősebb lenne a Kiel, ráadásul sokkal kipihentebbek lehetnek, mint Duvnjakék, a második félidőre teljesen elfogyhatnak, így a végére akár egy messziről is jól látható különbséget tehetnek közé, 35 gól körül simán dobhatnak.

FC Barcelona Lassa - THW Kiel: FC Barcelona Lassa által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp