Szerintem a londoni házigazda együttes jó példa annak illusztrálására, hogy mennyire hatalmas a tömörülés a Premier League mezőnyének első felében és mekkora hátrányt jelent egy-két-három gyengébb meccsteljesítmény. Ugyanis nemrégiben még a tabella elején volt a Tottenham Hotspur és a bajnoki címre esélyes egyik csapatként beszéltek róla, majd jött néhány menetrendszerinti bukta és máris a 7. helyen találta magát a José Mourinho menedzser által irányított londoni csapat. Persze, egyáltalán nincsen még veszve semmi sem, hiszen a 26 ponttal 7. helyezett és a 29 ponttal 2. helyezett Leicester City között mindössze 3 pont különbség van. És mivel a londoniak gólaránya jobb (Leicester City +9 gól, Tottenham Hotspur +11 gól - megjegyzés: ez 2020. december 29-i állapot), nagyon könnyen előfordulhat, hogy nemsokára a Tottenham Hotspur ismét előrébb lesz a tabellán, mint a Leicester City.

Az a véleményem, hogy a londoniaknak nagyon jót tenne a Leeds United elleni hazai győzelem. Az biztos, hogy lelkileg sokat jelentene számukra az újabb győzelem, ám van egy olyan érzésem, hogy nem csak a lelki dolgok miatt lehet fontos a Tottenham Hotspur számára a hazai győzelem. Mert, például, szinte garantált lenne az előrelépés. Ismét dobogón vagy dobogóközelben lehetne az észak-londoni alakulat.

Az a helyzet, hogy a vendégcsapat igencsak kiszámíthatatlan. A Leeds United éppen ugyanolyan "bolond", mint hóbortos edzője, a zseniális Marcelo Bielsa. Az teljesen egyértelmű, hogy a Leeds United senkit sem "tisztel" és az első helyezett ellen ugyanolyan megalkuvás nélküli támadófocit játszik, mint ahogyan az utolsó helyezett ellen teszi, és számára minden olyan, amilyen. Ahogy esik, úgy puffan. Ezért aztán számomra is csak az az egyetlen választási lehetőség van, hogy vállaljam a kockázatot, s bízzak abban, hogy a Tottenham Hotspur elleni találkozón a Leeds United nem fog újra hatalmasat focizni, hanem a másik arcát fogja mutatni és "rossz passzban" lesz.

Az azonban biztos, hogy a Tottenham Hotspur számára most nagyon fontos lenne a hazai győzelem. A Leeds United-menedzser Marcelo Bielsa számára akár totálisan hétköznapi is lehet ez a meccs, hiszen lesznek még bőven ellenfelek, akiket szétfocizhat és akikre ráhozhatja a frászt.

Tipp: győz a Tottenham Hotspur.

Tottenham - Leeds United: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp