Két előzetesen bajnokesélyesként titulált csapat mérkőzése lesz megrendezve vasárnap délután az angol bajnokság 17. fordulójában.

Lampard együttesének nem sikerült a legjobban a karácsonyi hajtás, és bár két viszonylag nehéz mérkőzésük volt, a hatból megszerezhető egy pont igencsak kevésnek tünhet, főleg ha hozzávesszük, hogy december folyamán 6 meccsből 3-at is kikaptak. Lampard egyáltalán nincs könnyű helyzetben, hiszen Abramovic nem a legtürelmesebb edzők kőzé tartozik, egy ilyen "gazdag" nyár után joggal várhatja el, hogy újra növekedjen a Chelsea trófeáinak a száma.

City a Chelseavel ellentétben mintha elkapta volna a fonalat, és bár nem azt a sziporkázó támadójátékot játsza, mint az eddigi években, az utóbbi időben magabiztosan gyüjtögeti a pontjait, legtöbbször már a mérkőzés elején a megszerzett előny tudatában, letekerik a fordulatszámot, és eddig a Klopp csapattól látható, aktív pihenés zajlana a pályán, ezáltal készülve akár a tavaszi BL menetelésre, ami igencsak hiányfolt Guardiola edzői karrierjében.

A City hétfői meccsét megszaporodott koronavírus esetek száma miatt kellett halasztani, ennek ellenére nekem ez inkább tűnik egy jól időzített pihenésnek, hiszen az Everton és a Newcastle elleni meccsei között kevesebb, mint 48 óra telt volna el, így pedig bő egy hetük volt készülni a Chelsea elleni, mondhatni, bajnoki esélyeket is eldöntő rangadó előtt.

Ha fel is ütte a fejét Guardiola csapatánál a covid, talán az ővék mennyiségileg és minőségileg is az a keret, akik képesek 4-5 emberük ideiglenes pótlását megoldani.

Egy rossz formában lévő Chelsea, és egy pihentebb, éhesebb City meccséből én egyértelműen a vendégeket favorizálom, és a pontszerzésük nálam a mai nap tippje.

Chelsea - Manchester City: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp