A hazaiaknál eltiltás miatt nem lesz Kalvin Phillips, ami elég komoly veszteség mind védekezésben, mind a labdák elosztásában. Viszont a védelembe visszatérhet Llorente is, így egy kicsit jobban zárhatnak hátul. Elöl továbbra sincsenek problémák, mennek mint a gép, folyamatos oldalváltások, háromszögek, lövések. Emellett pedig folyamatos letámadás, hogy a labdát minél előbb visszaszerezzék. Bielsa csapatai sosem változnak, ezt a játékot biztosra vehetjük.

A vendégeknél a játék szépen épül fel, de kicsit lassan. Szeretnek hátulról, rövid passzokkal építkezni, viszont nem túl gyorsan csinálják ezt és legfőképpen a támadóharmadban nem túl hatékonyan. Ráadásul tele vannak fontos sérültekkel, Lamptey a támadások egyik legfontosabb eleme volt idén, mellette Welbeck, Lallana, Connolly sem elérhető. A többiek főleg kiegészítő emberek de a hiányzásuk azért fontos mert nélkülük nem lehet rotálni a csapatot, így a kulcsembereknek nem jut pihenő.

Alapesetben itt lehetne esélye a vendégeknek, a két hasonló stílusú csapat ellen (Liverpool, Southampton) jól játszottak és nem voltak alárendelve. Ráadásul az említettek jobb csapat, mint a Leeds, viszont úgy gondolom most az intenzitás fogja megölni a Brighton esélyeit. Szerdán a lehető legrosszabbul alakult a Man.City elleni meccs, hiszen szoros maradt, az utolsó pillanatokig volt esélye a vendégeknek, akik ebbe belelelkesülve elég komoly tempót diktáltak. A hiányzók miatt nem lehet rotálni, vagy ha fog Potter, akkor gyengébb játékosok kaphatnak szerepet. Úgy gondolom a Leeds őrült tempója sok lesz most nekik, három nappal egy ilyen gyilkos meccs után csak idő kérdése lesz, hogy felőröljék a vendégeket.

Leeds United - Brighton & Hove Albion: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp